Hoppa till huvudinnehållet

Val 2022: Melby toppar lång S-lista i Mellerud

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Michael Melby toppar Socialdemokraternas lista till kommunfullmäktige  i Mellerud.
Michael Melby toppar Socialdemokraternas lista till kommunfullmäktige i Mellerud.

Michael Melby är toppnamn på Socialdemokraternas i Mellerud fullmäktigelista inför årets val. Listan har växt från 30 till 32 namn.

Flera partier i Mellerud har haft svårt att få ihop kandidater till sina listan. Socialdemokraterna går mot strömmen. Deras lista på kandidater till kommunfullmäktige 2022 har växt till 32, mot 30 för fyra år sedan.

Många av kandidaterna är nya, personer som under innevarande mandatperiod valt att engagera sig i Socialdemokraterna och i kommunpolitiken i Mellerud.

Tio av dem har genomgått Socialdemokraternas särskilda kandidatutbildning, några av dem står på valbar plats.

Jämn fördelning

Valberedningen hos S i Mellerud har haft tre riktlinjer att jobba utifrån när det gäller sammansättningen av listan. Det ska vara jämn fördelning utifrån kön och ålder, och listan ska inkludera kandidater med utländsk bakgrund.

Listan på kandidater till kommunfullmäktige i Mellerud:

1. Michael Melby, 2. Marianne Sand Wallin, 3. Thomas Hagman, 4. Florence Jonasson, 5. Lars Nilsson, 6. Dalia Al Mansour, 7. Olof Sand, 8. Sara Kanyinda, 9. Kent Bohlin, 10. Kerstin Pousar Lindberg, 11. Anders Andersson, 12. Christine Andersson, 13. Reino Jarlmo, 14. Eva Larsson, 15. Anwar Rasul, 16. Ann-Sofie Hermansson, 17. John-Olof Fridh, 18. Karin Andersson, 19. Ola Johansson, 20. Annika Briving, 21. Ahmad Bahry, 22. Gittan Andersson, 23. Bo-Erik Larsson, 24. Ann-Marie Melby, 25. Wasim Atta, 26. Marita Almén, 27. Christer Andersson, 28. Katarina Norgren, 29. Asbjörn Andersson, 30. Sölvie Linder, 31. Helen Backlund, 32. Reine Dahlman.

Artikeltaggar

KommunfullmäktigeMellerudPolitikVal 2022

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.