Hoppa till huvudinnehållet

Riksdagsledamöter på besök hos Kardan: ”Självklart en imponerande etablering”

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Spicer Nordiska Kardans representanter tillsammans med de gästande riksdagsledamöterna. Från vänster: Johan Blom, produktionschef, Johan Hultberg (M), Robert Boffey, platschef och vice vd, Kjell Nilsson, projektledare, Ann-Sofie Alm (M) samt Angelica Uttersäv, HR-chef.
Spicer Nordiska Kardans representanter tillsammans med de gästande riksdagsledamöterna. Från vänster: Johan Blom, produktionschef, Johan Hultberg (M), Robert Boffey, platschef och vice vd, Kjell Nilsson, projektledare, Ann-Sofie Alm (M) samt Angelica Uttersäv, HR-chef. Foto: Michael Karlsson/Moderaterna Åmål

Amerikanska industrijätten Danas stora elmotorsatsning i Åmål väcker politiskt intresse. Nyligen hade Spicer Nordiska Kardan besök av Moderaternas riksdagsledamöter från Fyrbodal.

Johan Hultberg och Ann-Sofie Alm som representerar Moderaterna i riksdagen för Västra Götalands läns norra valkrets gästade Åmålsindustrin tillsammans med de lokala partirepresentanterna Michael Karlsson, Camilla Ackerblad och Eva-Britt Karlsson.

De fick då veta mer om expansionen och den stora investeringen. Politikerna togs emot av Spicer Nordiska Kardans platschef och vice vd Robert Boffey, produktionschef Johan Blom, HR-chef Angelica Uttersäv och projektledare Kjell Nilsson.

– Självklart en imponerande etablering som ger energi till hela Åmål. Arbetstillfällen som detta ger ringar på vattnet och skapar framtidstro för hela Dalsland, säger riksdagsledamoten Ann-Sofie Alm (M) i ett pressmeddelande.

Hon uppmärksammar att det krävs samarbete för att allt att på plats kring en sådan här stor satsning. Det handlar om allt från utbildning och rekrytering till att bygga bostäder och att satsningar på väg och järnväg.

”Skapar framtidstro”

Även hennes kollega Johan Hultberg (M) lyfter fram förbättrad infrastruktur i Fyrbodal som en viktig arbetsuppgift för politikerna, både vad gäller godstrafik och arbetspendling.

– Den nya fabriken skapar framtidstro i Åmål, samtidigt som den bidrar till den nödvändiga klimatomställningen av transportsektorn. Den omställningen förutsätter självklart en stabil och klimatsmart elförsörjning – men det är en annan viktig fråga vi får jobba vidare med, säger han.

Läs också

Artikeltaggar

Ann-Sofie AlmJohan HultbergModeraternaNäringslivPolitikSpicer Nordiska Kardan AB

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.