Hoppa till huvudinnehållet

Säffle SK startar nytt innebandylag i samarbete med Åmål

Publicerad:
Säffle och Åmåls innebandyklubbar samarbetar för att starta upp ett nytt herrlag i Säffle. Från vänster: Jimmy Gustafsson, Fredrik Reuter, Magnus Orehult, Tommy Burman och Marcus Bertilson.
Säffle och Åmåls innebandyklubbar samarbetar för att starta upp ett nytt herrlag i Säffle. Från vänster: Jimmy Gustafsson, Fredrik Reuter, Magnus Orehult, Tommy Burman och Marcus Bertilson. Foto: Moa Gustavsson Reuter

Sedan en tid tillbaka har seniorinnebandyn i Säffle legat vilande, men i samarbete med Åmåls innebandyklubb gör Säffle SKs innebandysektion nu en stor ansats för att starta upp ett nytt herrlag i Säffle igen.

– Det tycker vi är jättekul! säger Fredrik Reuter, som är sektionsansvarig för innebandyn i Säffle SK.

Det nya Säfflelagets stomme ska bestå av tio till tolv spelare från ett tidigare ungdomslag, och samarbetet med Åmål kommer göra det möjligt för lagen att både låna in och låna ut spelare om det skulle behövas. Man har inte skrivit på några papper ännu, men utsikterna är goda, berättar Fredrik.

– Hittills ser det lovande ut! Vi är överens om att det är en win-win-situation eftersom vi tillsammans får ett så stort spelarunderlag att vi alltid kommer ha folk även om det skulle krisa, säger Fredrik.

Även Mikael Karlsson, ordförande i Åmåls innebandyklubb, ser positivt på samarbetet.

– Tillsammans skapar vi en bredd som förhoppningsvis gör oss attraktiva och att fler spelare söker sig till oss. Det genererar en konkurrenskraft för framtiden, säger Mikael.

Startar i femman

Åmål har idag två herrlag i de högre divisionerna, varav ett som går upp i division 2 nästa säsong, samt ett utvecklingslag som spelar i division 3 och 4. För det nystartade herrlaget i Säffle gäller det dock att jobba sig uppåt från den lägsta divisionen.

– När vi startar upp hamnar vi automatiskt i division 5, men Säffle har garanterat potential för att jobba sig högre upp. Där ser vi också en fördel med samarbetet, för om någon Säfflespelare utvecklas starkt finns det även chans att spela i Åmål, säger Fredrik.

"Få förunnat”

Fredrik Reuter har jobbat med innebandy i flera år, och att starta upp verksamheten igen med just yngre spelare ser han som en viktig del av sportens utveckling.

– Jag brinner för innebandy och som sektionsansvarig tycker jag att det är primärt att värva yngre utövare till sporten. Att få ett ungdomslag som har spelat tillsammans i många år att bli ett seniorlag är få förunnat idag. Det är inte många lag som tar det steget, säger Fredrik.

Fler kan ansluta

Utöver det tidigare ungdomslaget som nu ska gå upp på seniornivå tror Fredrik att även lite äldre spelare kommer att ansluta sig.

– Sedan seniorinnebandyn la ner finns det nog en del spelar som spelar i andra lag eller som har haft sina innebandykarriärer vilandes i väntan på att det ska dra igång ett nytt herrlag, så vi tror och hoppas att det kommer lite äldre spelare och ansluter till den nya laget också. Vi välkomnar dem att kontakta oss, säger Fredrik.

Seniorinnebandyn har legat vilande ett tag, men nu hoppas man att tidigare spelare vill ansluta sig till det nya herrlaget. Arkivbild.
Seniorinnebandyn har legat vilande ett tag, men nu hoppas man att tidigare spelare vill ansluta sig till det nya herrlaget. Arkivbild. Foto: Carolina Schützer

Vart kommer ni att hålla till?

– Hemmaarenan är som vanligt Tegnérhallen för oss i Säffle och Karlbergshallen för Åmåls del. Det blir inga skillnader där. Samarbetsavtalet påverkar inte att vi blir ett renodlat Säfflelag, men för att utvecklas optimalt behöver vi kunna låna spelare mellan varandra och det här samarbetet med Åmål ger oss alla den rätten, säger Fredrik.

Hur känns det att få vara med och starta upp seniorinnebandyn igen?

– Jättebra! Det kändes tråkigt när det forna laget la ner för då var det verkligen högt tryck på hallen med träningar och matcher. Det var bra stämning, och vi hoppas kunna återuppta det, avslutar Fredrik.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls IBKInnebandySäffleSäffle SKSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.