Hoppa till huvudinnehållet

Säffle planerar för rallyfest inne i stan i sommar

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Seffle City Motor Challenge kommer att köras i Säffle den 18 juni.
Seffle City Motor Challenge kommer att köras i Säffle den 18 juni. Foto: Nathalie Forsström

Lördagen den 18 juni så planerar Säffle MC, tillsammans med Säffle kommun och köpmännen i stan, för en riktig folkfest. Svenska rallymästerskapen och asfalt-SM kommer till stan för att köra Seffle City Motor Challenge.

De två tidigare rallyna fick ställas in, men nu hoppas arrangörerna på tredje gången gillt.

Tävlingen kommer att ingå i asfalt-SM och det är en utökad variant av den sträcka genom centrum som ingick i L-E Torph Memorial 2019.

– Nu har vi försökt två år att få till den här tävlingen men behövt ställa in på grund av pandemin, så nu vore det väl själva den om vi inte skulle få till det den tredje gången gillt, säger tävlingsledaren Fredrik Erixon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är extra roligt att vi fick chansen igen i SM, trots att vi fick ställa in förra året, och det är första gången som Säffle MC arrangerar en SM-tävling.

Kring Säterivägen

I och med att det är asfalt-SM så kommer sträckan att förlängas lite ute i industriområdet kring Säterivägen. Det blir en sträcka på cirka tre kilometer som körs tre gånger. Sträckan kommer att innehålla både snabba partier och partier som blir mer tekniska, en riktig utmaning för förarna.

– Vi kommer ha en central serviceplats, så att folk lätt kan komma och titta på bilarna, det kommer att bli ett antal säkra publikplatser och vi hoppas på att fler hänger på det här så att det blir många andra kringarrangemang och en riktig folkfest med något för alla, säger Fredrik.

Tävlingen kommer också att sändas både i rallyradion och på webb-tv.

Artikeltaggar

RallySeffle City Motor ChallengeSäffleSäffle MC

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.