Hoppa till huvudinnehållet

776 000 kronor skänkt hittills – Samla ihop två miljoner kronor med oss

Publicerad:
En pojke sitter vid sidan av gränsen och äter en soppa som han fått av hjälparbetare. Flyktingar från kriget i Ukraina korsade på måndagen gränsen till Polen vid gränsövergången Medyka i södra Polen
En pojke sitter vid sidan av gränsen och äter en soppa som han fått av hjälparbetare. Flyktingar från kriget i Ukraina korsade på måndagen gränsen till Polen vid gränsövergången Medyka i södra Polen Foto: Ola Torkelsson/TT

Insamlingen till Ukrainas krigsdrabbade befolkning fortsätter växa. Hittills har ni läsare skänkt 766 073 kronor till Röda Korsets arbete! Eftersom NWT Media dubblar varje skänkt krona är totalsumman just nu uppe i hela 1 532 146 kronor.

Insamlingen fortsätter och du har fortfarande chansen att rädda liv i Ukraina tillsammans med oss och Röda Korset. Swisha din gåva till 900 80 79 och ange Värmland, Dalsland eller Skaraborg.

Samla ihop två miljoner kronor tillsammans med oss. Det är målet för den gemensamma insamling som alla titlar inom NWT Media i Värmland, Dalsland och Skaraborg just nu genomför. För det du skänker – skänker vi! Alla pengar som kommer in dubblar vi upp till en miljon kronor.

– Det är otroligt roligt att så många läsare vill vara med och göra det här tillsammans med oss och Röda Korset. Det visar på det stora engagemang som finns i våra områden för folket i Ukraina som lider oerhört av Ryssland invasion, säger Patric Hamsch, biträdande mediechef på NWT Media.

Summan som skänkts börjar närma sig 800 000 kronor. I Värmland har 533 768 kronor samlats in via våra titlar där, i Skaraborg ligger det på 172 055 kronor och i Dalsland 59 000. De som skänkt pengar har i snitt lagt 371 kronor i Värmland, 331 kronor i Skaraborg och 415 kronor i Dalsland. Dessutom har 1 250 kronor skänkts utan geografisk angivelse.

Insamlingen fortsätter under veckan.

Åmålskretsen av Röda Korset är imponerade av svenska folkets engagemang i kampen för Ukrainas folk och NWT Medias satsning tillsammans med svenska Röda Korset. Åmålskretsen har därför beslutat att skänka 25 000 kronor till Ukraina och dessutom kommer en dagskassa på Kupan under den här veckan att skänkas till samma ändamål.

Var med och bidra du med! Swisha din gåva till 900 80 79, ange Värmland, Dalsland eller Skaraborg. För varje insamlad krona skänker NWT Media samma belopp upp till en miljon kronor.

Artikeltaggar

MänskligtMötesplats KupanRöda korsetUkrainaUkrainakriget

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.