Hoppa till huvudinnehållet

Karina från Högsäter skrapade fram en miljon: ”Helt sanslöst”

Publicerad:
Folkspels programledare Fredrik Wingbro hade glädjen att göra Karina Robertsson från Högsäter till miljonär över länk. Karina hade sin son John vid sin sida.
Folkspels programledare Fredrik Wingbro hade glädjen att göra Karina Robertsson från Högsäter till miljonär över länk. Karina hade sin son John vid sin sida. Foto: John Sarafian

Karina Robertsson, 66, från Högsäter fick en glad överraskning på tisdagen. Hennes inköpta skraplott ”FärgFemman” gjorde henne till miljonär.

– Jag trodde att jag drömde, säger hon.

Det var en ren slump att Karina spelade. Hon satt hemma och provade att spela digitalt när hon plötsligt skrapade fram tre symboler som gav högvinst på skraplotten.

– Det var helt overkligt. Först vann jag 30 kronor och sen skrapade jag en till, då plingade det till att jag hade vunnit Färgfemman. Jag trodde att jag drömde, säger 66-åringen.

Skraplotten är baserad på det populära spelet från Bingolotto och dragningen gjordes över länk från Folkspels studio i Gamlestaden i Göteborg.

Karina och sonen John kopplade upp sig för att spela spelet tillsammans med Folkspels programledare Fredrik Wingbro.

Utöver en miljon vann Karina Robertsson även hemelektronik för totalt 15 000 kronor.
Utöver en miljon vann Karina Robertsson även hemelektronik för totalt 15 000 kronor. Foto: Tommy Löfgren

Väl där hade hon turen att välja lucka 25. Bakom den gömde sig en miljon kronor.

– Helt sanslöst. Det var så roligt att sonen var med, för då blev det dubbel glädje.

Sedan gick de ut och åt och åkte i sonens Chevrolet Impala från 1959.

Utöver en miljon vann hon även hemelektronik för totalt 15 000 kronor.

Det ekonomiska tillskottet passar utmärkt med tanke på att både hon och sambon planerar att gå i pension. Karina har jobbat på Månvägens förskola i Högsäter sedan 1981.

– När världsläget lugnar sig kanske det blir en resa. Jag har aldrig flugit utomlands, utan bara en gång till Umeå, säger hon.

Men givmild som hon är planerar hon att skänka en del av pengarna.

– Jag är sådan, jag vill ge bort. När jag glädjer andra så blir jag också glad, säger hon.

Artikeltaggar

FolkspelGöteborgHögsäterSpel

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.