Ung man knivskuren i ansiktet – en gripen

PUBLICERAD:
En person har knivskurits i ansiktet i Hjällbo i Göteborg. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
En ung man knivskars i ansiktet sent på onsdagskvällen och vårdas nu på sjukhus. Inom en timme lyckades polisen gripa en jämnårig man som nu misstänks för mordförsök.

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren i stadsdelen Hjällbo i Göteborg. Polisen fick flera larm om händelsen, som ska ha skett utomhus i ett flerbostadsområde runt klockan 22.30 på onsdagen.

– Det är inte livshotande, han har blivit skuren i ansiktet och har någon bula i bakhuvudet, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen region väst.

Knappt 50 minuter efter att larmet kom kunde polisen gripa en annan man i 20-årsåldern som befann sig i närområdet. Han är nu misstänkt för försök till mord. Det är ännu oklart vilken relation målsägande och gärningsman har till varandra.

– Vi tror inte att det handlar om ett rån, utan det är något annat som har föranlett det hela. Men det ska genomföras fler förhör med den målsägande och den misstänkte ska också höras.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen hoppas kunna säkra eventuella bevis.

– Vi har genomfört lite olika utredningsåtgärder, i de ingår såklart också att hålla förhör med folk som har sett något, säger Magnus Schildt.

Johanna Engman/TT