Hoppa till huvudinnehållet

Tornado Jet rundade samtliga i Örebro

Publicerad:
Torsdagens seger i Örebro var Tornado Jets första för året.
Torsdagens seger i Örebro var Tornado Jets första för året.

Det blev seger för Åmålstränade Tornado Jet vid torsdagens tävlingar på Örebrotravet.

Michael Enger tränar och äger den tioårige valacken som kördes till seger av Örebroproffset Tobias Modig i V5-avdelning 5.

Från ett dåligt läge blev det följaktligen ett lopp i kön med många längder fram till täten. Det blev inte bättre med 900 meter kvar då ekipaget stördes av en galopperande konkurrent.

Tornado Jet gick en stark sista långsida och hade kontakt inför spurtrakan. Längst ute i banan kom han med en bra avslutning och satte huvudet först på tiden 1.16,2a/2 100 meter.

Oddset blev 7,46 och detta var hästens första årsseger, i tredje starten.

Från Åbys torsdagstävlingar gjorde You Again ett godkänt lopp som fyra i V64-avdelning 2. Det femåriga stoet noterade nya rekordet 1.16,4a/2 140 meter och tränas av Åmåls Glenn H Persson. Peter Ingves satt i sulkyn.

Penningplacering blev det för Sara Palema och Emilia Carlsson i V64-avdelning 6 och även här på nytt rekord, 1.15,1a/2 140 meter.

Artikeltaggar

ÖrebrotravetTravV5

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.