Hoppa till huvudinnehållet

Vackra bilder av Åmål på tv när Ida Wargs man möter spådam

Publicerad:
Influencerparet Ida Warg och Alexander Pärleros tar emot en spådam i Åmål i senaste avsnittet av SVT:s ”Edit”. Foto: Svt

Drönarbilder över Sjövik i glimrande sommarsol. Åmål visas från sin mest natursköna sida i tv-programmet ”Edit”. Senaste avsnittet är inspelat hemma hos influencern Ida Wargs föräldrar.

Valet av inspelningsplats föll sig ganska naturligt.

– Vi brukar vara i Åmål på sommaren, hos min mamma och pappa. Vi har inte längre något eget hem i Sverige, säger Ida Warg, på en svajig telefonlinje från sin nya fasta punkt, Marbella.

Sveriges Televisions serie ”Edit” består av kortdokumentärer om populärkulturella ämnen och samtidsfrågor. Serien sprids i första hand genom sociala medier och SVT Play, där publiken är yngre än framför tv-rutan.

Senaste avsnittet, med rubriken ”Spå mig”, kretsar kring influencerparet Ida Warg och Alexander Pärleros och deras skilda uppfattningar kring nyandlighet.

Ida är troende, Alexander tveksam.

Men kanske går det att vinna över tvivlaren med hjälp av en livs levande spådam, tarotkort och nedgrävd moderkaka?

Där har vi grundstoryn i programmet, som publicerades natten mot torsdagen.

Här kan du se programmet.

Spoiler alert: Pärleros blev inte mer övertygad, snarare tvärtom. Men med en bättre spådam hade utgången kunnat se annorlunda ut, menar Warg, som ännu inte fått se slutresultatet av sommarens filmningar:

– Jag kan inte göra det härifrån, tyvärr, men ska få tag på en kopia så snart som möjligt.

Åmål visas från sin mest natursköna sida i programmet.
Åmål visas från sin mest natursköna sida i programmet. Foto: Svt

Normalt sett tillbringar influencerparet tre–fem veckor i Åmål varje sommar. Och när de fortfarande bodde i Stockholm brukade det ofta bli Dalslandsbesök även kring påsk och jul.

Fast under pandemin blev visiterna, av naturliga skäl, mer sällsynta.

– Det var inte riktigt meningen att vi skulle flytta till Marbella, säger Ida Warg. Planen var egentligen att bygga nytt i Sverige. En tomt inhandlades för ändamålet, varefter familjen begav sig till fritidshuset i Spanien i väntan på bygglov.

Ansökningen verkar emellertid ha fastnat någonstans och när bygglovet fortfarande lyste med sin frånvaro vid årsskiftet bestämdes att Marbella skulle bli deras fasta bas.

– Vår son trivs bra på förskolan här, så vi blir kvar ett tag, säger Ida Warg.

Eventuell hemlängtan lär också lindras när ”Edit”-avsnittet blir tillgängligt för familjen. Filmteamet har verkligen ansträngt sig för att framställa Wargs föräldrahem och trakterna runtomkring så fördelaktigt som möjligt.

Hur ser du på din koppling till Åmål: Är du en ambassadör för orten?

– Jag talar alltid fint om Åmål. Många nämner fortfarande den där filmen när de hör var jag kommer ifrån, men då brukar jag vända diskussionen till att Åmål är en väldigt fin stad. Jag har bara bra saker att säga om den.

Paula Wargs vackra trädgård figurerar i många scener, som här när Alexander Pärlros intervjuas bland pelargoner och annat.
Paula Wargs vackra trädgård figurerar i många scener, som här när Alexander Pärlros intervjuas bland pelargoner och annat. Foto: Svt

Artikeltaggar

Alexander PärlerosÅmålIda WargSVTTV

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.