Hoppa till huvudinnehållet

Whitelighttrotter imponerade i årsdebuten på Färjestad

Publicerad:
Julia Nilsson körde på måndagen Whitelighttrotter för fjärde gången.
Julia Nilsson körde på måndagen Whitelighttrotter för fjärde gången. Foto: Björn Martinsson

Att Kjell Magnusson och teamet runt varmblodsstoet Whitelighttrotter skött vinterträningen på bästa sätt råder ingen tvekan om.

Vid årsdebuten på Färjestad vann det sexåriga stoet på strålande 1.12,3a/1640 meter.

I kvällens lärlingslopp var det Julia Nilsson som satt i sulkyn och i den snabba öppningen kunde hon på första långsidan komma bra på det och fick andra utvändigt. Det var bra tryck i loppet och första kilometern öppnades på 1.12.

550 kvar lyftes Whitelighttrotter ut till anfall i tredjespår och inne på upploppet var hon framme hos ledande Piont To Point. Dessa två gjorde upp och kort innan linjen var greppet kopplat och Åmålshästen vann med en halv längd.

Oddset blev 6,44 och segerpremien löd på 25 000 kronor.

Detta var 25-åriga Julia Nilssons fjärde uppsittning bakom det duktiga stoet vilket resulterat i tre segrar och ett andrapris vilket är anmärkningsvärt.

Kjell Magnusson är uppfödare och tränare och han äger också tillsammans med Cajsa Löfving.

Bra lopp denna måndagskväll gjorde också Zelma Laday som för Morgan Ivarsson spurtade in till ett tredjepris på sitt nya rekord 1.15,5a/2 140 meter. Tränar hästen gör Åmålsamatören Mikael Ekström.

Prisplacerade hästar med tillhörighet till Åmålstravet var också debuterande kallblodet Lemolino samt Ingrid C, Karren Victory, Rockfield och Looks Magic.

Artikeltaggar

ÅmålstravetÅnimskogFärjestadstravetJulia NilssonKarlstadKjell MagnussonMörtebolTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.