Hoppa till huvudinnehållet

Lagkaptenen klar för ytterligare en säsong i Tösse IF

Publicerad:
Lagkapten Tobias Pettersson är klar för ytterligare en säsong i Tösse IF.
Lagkapten Tobias Pettersson är klar för ytterligare en säsong i Tösse IF. Foto: Elinor Thuresson

Tösse IF tog tre enkla poäng i innebandyfyran när Olsäter U besegrades med klara 10–2 (2–0, 4–1, 4–1) i Karlbergshallen i lördags.

Något avancemang blir det inte i år och Tösse får förbereda sig på en ny säsong i division 4. Lagets lagkapten Tobias Andersson, 29, är klar för ytterligare en säsong i Tösse IF.

Det blev ingen större spänning när Tösse IF besegrade Olsäter U med 10–2, därtill var Tösse alldeles för bra. Säfflespelarna Hugo Hultkrantz och Filip Kyrk-Grimberg inledde Tösses målskytte i den första perioden.

– Det är lite oroväckande för oss att Säffle startar ett lag. Vi har åtta–nio spelare från Säffle i truppen och det blir ett hårt jobb att försöka behålla så många som möjligt, säger Tösses tränare Niklas Nilsson.

Nilsson fortsätter

Niklas Nilsson förfogar bland annat över den unga och lovande duon Hugo Hultkrantz och Emil Eldh, båda från Säffle, som varit framstående under årets säsong. Själv blir Nilsson garanterat kvar i Tösse IF.

– Det var ju jag som startade upp Tösse inför fjolårssäsongen, men på grund av pandemin blev det endast två seriematcher då. Men jag kör vidare även om det kommer att ryckas i våra spelare både från Åmåls IBK och Säffle.

– Men vår lagkapten Tobias Pettersson, som är en viktig spelare, blev under helgen klar för en säsong till i Tösse, vilket känns skönt, säger Niklas Nilsson.

Avslutar mot Grums

I matchen mot Olsäter U rann det på för Tösse med två snabba mål i början av den andra perioden fram till 4–0 och sedan var matchen i princip avgjord. En match där Tobias Pettersson saknades i hemmalaget.

– Vi ska egentligen vinna ännu enklare över Olsäter, men de kunde aldrig hota oss, konstaterar Niklas Nilsson.

– Målsättningen var väl att kunna knipa kvalplatsen bakom Billingsfors, men nu blir det inte så och vi får försöka avsluta snyggt mot Grums i säsongens sista match istället.

Matchfakta

Tösse IF – Olsäter U 10–2 (2–0, 4–1, 4–1)

Målen:

Första perioden: 1–0 (2.20) Hugo Hultkrantz, 2–0 (11.04) Filip Kyrk-Grimberg

Andra perioden: 3–0 (3.21) Emil Eldh, 4–0 (3.42) Sebastian Andersson, 5–0 (16.14) Sebastian Andersson, 6–0 (17.32) Daniel Åslund, 6–1 (18.47) Birk Edding

Tredje perioden: 6–2 (1.26) Henrik Berggren, 7–2 (3.26) Hugo Hultkrantz, 8–2 (10.25) Emil Eldh, 9–2 (13.05) Arvid Lundberg, 10–2 (19.21) Arvid Lundberg

Utvisningar, Tösse: 3x2 min. Olsäter U: 1x2 min

Artikeltaggar

Division 4 VästraInnebandyKarlbergshallenOlsäter UTösseTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.