Hoppa till huvudinnehållet

Simon Schullströms drömmål på cykelspark hjälpte inte när Viken såg rött i Säffle

Publicerad:
Simon Schullström, är ny för i år i Viken, och svarade för ett riktigt drömmål på Sporthällas konstgräs när han cykelsparkade in 2–1 för Viken. Säffle SK vände emellertid till seger med 4–2 under matchens sista tio minuter.
Simon Schullström, är ny för i år i Viken, och svarade för ett riktigt drömmål på Sporthällas konstgräs när han cykelsparkade in 2–1 för Viken. Säffle SK vände emellertid till seger med 4–2 under matchens sista tio minuter. Foto: Roger Pettersson

Viken svarade för en starkt insats borta mot Säffle SK, men efter att Martin Eriksson synat domarens röda kort med en halvtimme kvar att spela orkade Viken inte stå emot sista tio minuterna och Säffle vände och vann med 4–2.

– Men vilket häftigt mål Simon Schullström gjorde när han gav Viken ledningen med 2–1 på en cykelspark, säger Vikens tränare Thomas Sääv.

Viken inledde bäst på Sporthällas konstgräs och tog tidigt ledningen efter att Nebil Mohammed Ali tryckt in bollen efter ett långt inkast från lagkamraten Erik Svanström.

Säffle var starka och farliga på fasta situationer, men annars hade Viken bra koll defensivt och låg rätt i sina positioner under första halvlek.

Drygt tio minuter in i andra halvlek kom kvitteringen för Säffle SK efter ett fint distansskott från Edvin Pettersson. Bara några minuter därefter kom nästa smäll för Viken när Martin Eriksson drog på sig sitt andra gula kort och visades av planen.

Drömträff av Simon

När matchuret hade passerat 70 minuter slog Samuel Schullström en väl avvägd hörna som brodern Simon Schullström fick en riktig fullträff på genom en cykelspark.

– Det måste vara ett av de vackraste målen på Sporthälla på flera år. Det känns som årets mål, säger Thomas Sääv.

Men med en man mindre blev det kämpigt för Viken i matchens slutskede. Inhopparen Christoffer Sandström kvitterade för Säffle SK med tio minuter kvar att spela och i den 88:e minuten skickade Elliot King in 3–2 för hemmalaget efter kalabalik i Vikens straffområde.

På stopptid fick division 2-laget Säffle SK en straffspark och på den fastställde Adrian Johansson slutresultatet till 4–2 för Säffle SK. Starka insatser i Viken av Erik Svanström samt bröderna Simon och Samuel Schullström.

Artikeltaggar

FotbollIF VikenSäffle SKSimon SchullströmSporthälla IPThomas Sääv

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.