Minnesord: Många år i facklig tjänst med stark ideologisk övertygelse

Publicerad:

Jens Karlsson, Åmål, har avlidit i en ålder av 79 år.

Vi har nåtts av den tråkiga nyheten att allas vår partivän, Jens Karlsson, har lämnat oss!

Jens var en person som alltid värnade den svaga och utsatta i samhället. Rättvisa och ärliga spelregler var ett mantra för honom såväl inom den fackliga som den politiska världen.

Jens stod arbetarrörelsen väldigt nära. Han hade en tydlig ideologisk övertygelse som han aldrig kompromissade med. Vilket tydligt visade sig i det vardagliga arbetet.

Jens Karlsson från Åmål hade ett stort fackligt engagemang, både lokalt och på riksnivå.
Jens Karlsson från Åmål hade ett stort fackligt engagemang, både lokalt och på riksnivå.

Jens hade ett långt fackligt liv, i många år var han ledamot i Svenska handelsarbetarnas riksförbund, i dag Handels. Även på lokal nivå var han fackligt aktiv, bland annat som LO-fackens ordförande.

Jens såg tidigt kopplingen mellan facklig och politisk verksamhet. För att nå framgång i den fackliga världen måste politiken vara samspelt och förstå kraven för en rättvis arbetsmarknad och vice versa.

Vi är många som kan vittna om att för en debatt med Jens gällde det att vara extra påläst och vara extra skärpt i sin retorik! Allt som oftast vann Jens debatten.

Jens var aldrig sen med att argumentera för just detta nödvändiga samspel och då spelade inte heller det någon roll om sakfrågan gällde nationell eller lokal nivå.

Jens Karlsson har genom åren haft många viktiga och betydelsefulla uppdrag, bland annat var han ledamot av kommunfullmäktige åren 1991–1998. Han var ordförande i barn- och utbildningsnämnden 1996–1998 samt var Arbetarekommunens ordförande 1995–1997.

Att försöka sammanfatta ett rikt fackligt och politiskt liv som det Jens haft är omöjligt! Men att ta vara på den kunskap och erfarenhet som Jens hade och som han inte var snål med att dela med sig av är viktigt. Vi har ett starkt och bestående minne av hans gärning som vi ömt ska vårda och föra vidare till nästa generations förtroendevalda.

Våra tankar och vårt djupa deltagande över Jens bortgång går till Britt-Marie och hans familj!

Vi är tacksamma för den gärning han givit oss alla.

Socialdemokraterna Åmål

genom Michael Karlsson, kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunDödsfallHandelsLOSocialdemokraterna

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare