Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Flitigt vårarbete inför sjösäsongen

Publicerad:
I alla tider brukar det bli fart på båtagare under vårkanten. Det var ingen skillnad för 50 år sedan.
I alla tider brukar det bli fart på båtagare under vårkanten. Det var ingen skillnad för 50 år sedan.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Redan kö vid båtlyftet. Så har man då fått ta sig en liten titt bakom kulisserna bakom något av de allra heligaste uti sjöfartsmetropolen Åmål. Man haver bevärdigats tilltron att under en hel dag få vistas under en presenning på Flå för att iordningställa ett flytetyg för den dag då isranden där ute vid Fogden smält samman till öppet vatten ända fram till båtlyften vid kaj.

1997

Hämtningsrutiner har ändrats. I går ändrades arbetsrutinerna för de chaufförer som tömmer pappers- och glascontainrar i vårt område. Under helgen klämdes två småpojkar till döds efter att ha lekt i en container i Norberg, en fruktansvärd olycka som nu får till följd att alla containrar måste kontrolleras manuellt före tömning.

I vårt område är det företaget Miljösortering i Nordväst AB som har hand om pappers- och glascontainrarna

2012

Närmare 6 000 besökte årets Filmfestival på Dal. I söndags tystnade projektorerna. Filmfestival på Dal är slut för den här gången. Drygt 60 filmer på sex biografer lockade närmare 6 000 besökare.

Filmfestival på Dal kan i dag titulera sig landets tredje största filmfestival efter de som hålls i Göteborg och Stockholm.

Årets festival hade totalt 5 810 besökare.

– Jag kan inte klaga, säger Jonny Andersson, som varit med och arrangerat samtliga 20 årgångar av Filmfestivalen.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålÅtervinningBåtarFilmfestivalerSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.