Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Många bud på Karl Johanmöbel

Publicerad:
Många lockades till storauktionen efter Leopoldine Samuelsson i Åmål då den hölls för 25 år sedan.
Många lockades till storauktionen efter Leopoldine Samuelsson i Åmål då den hölls för 25 år sedan.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Vårdslös deklarant glömde uppge 65 920 kronor. En åkeriföretagare från Åmåls kommun svarade vid tinget i Åmål i går i ett deklarationsmål. Han hade enligt åklagaren gjort sig skyldig till vårdslös deklaration genom grov oaktsamhet vid upprättande av 1968 års deklaration. Genom att i fyra poster inte uppta ett till 65 920 kronor uppgående belopp hade han undanhållit staten skatt med 45 028 kronor.

1997

Stor auktion i Åmål. Att intresset för kvalitetsauktioner är mycket stort fick man bevis för i lördags då ett gammalt grosshandlarhem gick under klubban i ishallen i Åmål.

Man räknar med att auktionen under dagen besöktes av omkring 1 500 personer. Budgivningen var också god och det såldes för flera 100 000 kronor.

Det var lösöret efter Leopoldine Salomonsson som gick under klubban.

2012

Rider på löparvågen. Svensk långlöpning är hetare än på många år. De stora halv- och helmarorna slår deltagarrekord i parti och minut och allt fler väljer just löpningen som motionsform – så även i Åmål.

Löparklubben Spring Åmål bildades så sent som december 2010. Sedan dess har 24 aktiva anslutit sig till föreningen och fler tillkommer allt eftersom. Detta trots att man inte gjort något försök att värva fler medlemmar, enligt Kenneth Karlin som var med och startade löparklubben.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålAuktionerDeklarationLöpningSamhälleSkatteverketSpring Åmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.