Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Åmåls Lottakår hakade på vårmodet

Publicerad:
Vårmodet i Åmål för 50 år sedan. Lottakåren arrangerade modevisning.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Vårmodet visades på en tillställning på Stadshotellet söndag eftermiddag. Som arrangörer för den välbesökta visningen stod Åmåls Lottakår som ingalunda har detta med modevisningar som sitt huvudsakliga arbetsområde. Nej, framförallt är det inom det frivilliga försvarsarbetet som lottorna har sin främsta funktion. Men ibland vill man göra något annat bland annat för att förstärka kassan och då ordnar man som i söndags med en modevisning. Högbergs Dam, Ateljé Elwy och Engers Garn visade upp det nyaste nya för alla åldrar.

1997

Ingen rusning till sommarjobb.

– Det är skrämmande få ungdomar som har sökt feriearbete hittills. Det säger Mats Johansson, arbetslivsenheten i Åmåls kommun. I morgon går ansökningstiden ut för sommarjobben, men nu funderar man på att förlänga fram till den 24 april istället på grund av det låga intresset.

I fjol sommar sysselsattes totalt 130 gymnasieungdomar under sommaren. I år har som nämnts intresset varit betydligt mindre, i alla fall hittills.

2012

Mini-Diggiloo först ut under kultursatsning. En miniversion av Diggiloo-turnén ska ge kultur-och musikveckan i Åmål en rivstart. Den 20 maj står bland andra Lasse Holm, LaGaylia Frazier och Magnus Bäcklund på hamnterminalens scen.

Stjärnkvällen blir den första stora konserten i hamnterminalen vid sidan av bluesfestivalerna.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunDiggilooLasse HolmLottakårenSamhälleSommarjobb

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.