Hoppa till huvudinnehållet

Vilket ekipage Julia och Whitelighttrotter: Lätt seger på Solvalla

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Whitelighttrotter och Julia Nilsson utvändigt vid ett tidigare lopp.
Whitelighttrotter och Julia Nilsson utvändigt vid ett tidigare lopp. Foto: Björn Martinsson

Whitelighttrotter och Julia Nilsson imponerar åter på tävlingsovalen.

Vid onsdagens V86-tävlingar gästade Åmålshästen Whitelighttrotter Solvalla där det sexåriga stoet fanns med i lärlingsloppet med Färjestads Julia Nilsson i sulkysätet.

Från ett spår i andra ledet bakom bilen kom ekipaget bra på det och när fältet formerat sig kunde man gotta sig i tredje par utvändigt vilket passade perfekt i det hårt uppskruvade tempot.

600 meter kvar fick Whitelighttrotter anfallsorder och hon kom snabbt fram ute i tredjespår för att i början av upploppet koppla greppet. Upploppsrakan ner utökades avståndet till de övriga och segermarginalen blev tre längder till tvåan Artico Zack och det var en uppvisning som heter duga!

Segertiden noterades till 1.13,3a/2 140 meter och Whitelighttrotter var hårt anlitad på toton och gav oddset 3,51.

Segerpremien i detta lärlingslopp, som också var V86-avdelning 6, löd på 40 000 kronor.

Kjell Magnusson från Ånimskog är uppfödare och tränare till det duktiga stoet som han också äger tillsammans med Cajsa Löfving.

Detta var Julia Nilssons femte uppsittning bakom det snabba stoet vilket mynnat ut i fyra segrar och ett andrapris vilket är ett enastående facit.

Artikeltaggar

Julia NilssonKjell MagnussonTravÅmålÅnimskog

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.