Hoppa till huvudinnehållet

Visklubben och Kompisarna skänker allt till Ukraina

Publicerad:
Kompisarna, det vill säga Markus Sirén, Magnus Liljeqvist, Martin Löfgren, Patrik Otter och Jörgen Nordmarker ger en konsert i Medborgarhuset på lördag 2 april och hoppas samtidigt dra in en bra summa pengar till förmån för Röda Korsets arbete i Ukraina.
Kompisarna, det vill säga Markus Sirén, Magnus Liljeqvist, Martin Löfgren, Patrik Otter och Jörgen Nordmarker ger en konsert i Medborgarhuset på lördag 2 april och hoppas samtidigt dra in en bra summa pengar till förmån för Röda Korsets arbete i Ukraina.

Kompisarna och Visklubb 67 krokar arm och gör en gemensam kväll för Röda Korsets arbete i Ukraina. Vid lördagens konsert i Medborgarhuset skänker de allt överskott till Röda korset.

Kompisarna, det populära partygänget från Säffle, har då och då dykt upp i olika vissammanhang och har nu antagit utmaningen att ge ett program med enbart låtar på svenska när gruppen framträder i visklubbens regi i Medborgarhusets rotunda lördag den 2 april.

Kvällen har på Kompisarnas initiativ utvecklats till att även bli en insamling till förmån för Röda Korsets arbete i krigets Ukraina.

Alla medverkande ställer upp gratis, Ljudmakaren som står för ljud och ljus har slimmat sina kostnader så långt det gått och Medborgarhuset har kraftigt reducerat hyran, allt för att kvällens netto ska bli så stort som möjligt. Hela behållningen kommer att oavkortat gå till Röda Korset i Säffle som ser till att pengarna hamnar där de gör störst nytta.

– Nu hoppas vi att många vill vara med denna kväll och bidra för att stötta arbetet med att hjälpa människor som drabbats av det jävla krig och elände som Putin är ansvarig för i Ukraina, säger Jörgen Nordmarker, en av medlemmarna i Kompisarna.

Klara är gästsolist

Musikaliskt har Kompisarna vaskat fram material bland annat av visklassiker som Evert Taube, Gustaf Fröding, Dan Andersson och Cornelis Vreeswijk som blandas av mer moderna låtmakare som som Ulf Lundell, Totta Näslund, Lars Forssell och Georg Riedel/Astrid Lindgren.

Kompisarna, som består av Jörgen Nordmarker, Magnus Liljeqvist, Martin Löfgren, Markus Sirén och Patrik Otter bjuder även på en gästsolist, unga och lovande musikalartisten Klara Nordmarker.

Artikeltaggar

KompisarnaLjudmakarenMedborgarhusetMusikSäffleUkrainakrigetVisklubb -67

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.