Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Rekordstor påskparad genom centrum

Publicerad:
Påskparaden i Åmål slog alla rekord för 25 år sedan.
Påskparaden i Åmål slog alla rekord för 25 år sedan.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Industriområde på Nygård i planering. Byggnadsnämnden har diskuterat förslag till stadsplan för nytt industriområde å Nygård. Förslaget har varit ute på samråd och mött en del kritik.

Vad som framförallt bekymrat, speciellt kommunstyrelsens arbetsutskott, har varit att bostadsområdet Högbergsåsen i planförslaget utlagts som parkområde. Därest planen blir fastställd betyder det att kommunen blir inlösningsskyldig av fastigheterna som i dag har ett taxeringsvärde av 1,5 miljoner kronor.

1997

Påskparaden slog alla rekord. Nu kan Åmål utan tvekan på allvar ta upp kampen med Visby och Karlstad om landets största påskparad. Alla tidigare rekord slogs då paraden drog genom centrum på påsklördagen. Det var extra glädjande att så många vuxna också klätt ut sig.

Rekord. Det är ordet som gäller för årets påskparad. Aldrig tidigare har så mycket folk deltagit i paraden och aldrig tidigare har det varit så mycket folk på stan för att titta på paraden.

2012

Stefan Holm pratar privatliv med biskopen. På måndag får elever på Karlbergsgymnasiet i Åmål ta del av ett öppenhjärtigt samtal mellan idrottsprofilen Stefan Holm och biskopen Esbjörn Hagberg. Syftet är att ta reda på vem och inte vad som döljer sig bakom medaljerna. Den före detta höjdhopparen Stefan Holm möter Esbjörn Hagberg, biskop i Karlstads stift, i en soffa på scenen.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålEsbjörn HagbergNygårds industriområdePåskPåskparadSamhälleStefan Holm

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.