Hoppa till huvudinnehållet

Augustvinnare Cullhed gästar författarkväll i Åmål

Publicerad:
Augustvinnaren Elin Cullhed gästar årets andra författarkväll på Dalslands Skafferi i Åmål på torsdagskvällen.
Augustvinnaren Elin Cullhed gästar årets andra författarkväll på Dalslands Skafferi i Åmål på torsdagskvällen. Foto: Olof Grind

Litterära fantasier om poeten Sylvia Plath möter svensk bruksort på dekis. Årets andra författarkväll i regi av Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa gästas av Elin Cullhed och Victoria Everbrand. Evenemanget hålls på Dalslands Skafferi under torsdagskvällen.

Dragplåstret Elin Cullhed belönades i höstas med Augustpriset för årets svenska skönlitterära bok. Verket i fråga, ”Eufori”, är en uppdiktad berättelse över Sylvia Plaths sista levnadsår. Boken lovordades även av kritikerna som bland annat kallade den hänförande.

Första och hittills enda gången Elin Cullhed framträtt i Dalsland var under skrivarkursen Nya Röster, som hölls 2017 i litteraturhuset på Kyrkogatan i Åmål. Till vardags är Cullhed huvudlärare på Folkuniversitetets skrivarlinje. Som författare debuterade hon 2016 med romanen ”Gudarna”. Tidigare har hon jobbat för Upsala Nya Tidning som kulturjournalist.

Nyss utkommen

Kvällens andra gäst Victoria Everbrand är också lärare, fast i Göteborg. Hon har precis kommit ut med sin debutbok, ”Härifrån”, som utspelar sig i en liten bruksort med nedlagd fabrik. Här lever huvudpersonen Ozzie tillsammans med sin mormor under knappa förhållanden. Och hit kommer Göteborgstjejen Hanna som är på jakt efter sin sedan länge försvunna pappa.

Författaren Victoria Everbrand. berättar om sin debutbok, ”Härifrån”.
Författaren Victoria Everbrand. berättar om sin debutbok, ”Härifrån”. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Artikeltaggar

ÅmålAugustprisetBokdagar i DalslandDalslands skafferiFörfattarkvällLitteratur

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.