Hoppa till huvudinnehållet

Fler personer anhållna misstänkta för apoteksrånet

Publicerad:
Ytterligare fyra personer har anhållits misstänkta för att ha varit inblandade i det rån som genomfördes mot apoteket i Brålanda i mitten av februari.
Ytterligare fyra personer har anhållits misstänkta för att ha varit inblandade i det rån som genomfördes mot apoteket i Brålanda i mitten av februari. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ytterligare fyra personer har anhållits, misstänkta för inblandning i apoteksrånet, som inträffade i Brålanda i mitten av februari. En man är sedan tidigare häktad misstänkt för att ha varit delaktig i rånet.

Det var i mitten av februari som rånet inträffade. Polisen fick information om händelsen på eftermiddagen, tack vare vittnen och ett överfallslarm som inkom till SOS alarm.

En häktad för väpnat rån mot apotek

Två okända gärningsmän ska ha hotat personalen med en kniv, samt tillgripit läkemedel, för att sedan lämna platsen i en mörk bil. Polisen misstänker att ytterligare en person ska ha befunnit sig i bilen, som väntade utanför apoteket.

Personalen uppgavs ha varit chockade, men de ska inte ha fått några skador.

Letade med helikopter

Ett stort spaningsarbete pågick i närområdet, en helikopter lyfte för att hjälpa till med att lokalisera de misstänkta männen och polisen sökte med hund vid brottsplatsen.

Senare under kvällen kunde en person i 20-årsåldern gripas misstänkt för att ha varit delaktig i rånet. Mannen blev senare häktad och är fortfarande häktad.

Under onsdagskvällen anhölls ytterligare fyra personer, misstänkta för inblandning i rånet.

– Jag kan inte säga varför de anhållits men det har dykt upp saker i utredningen som gör dem misstänkta, säger åklagare Carin Pedersen till tidningen Ttela.

Artikeltaggar

AnhållnaApotekBrålandaBrott & blåljusHäkteRån

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.