Hoppa till huvudinnehållet

Anki Frisk med vänner sjunger för Ukraina: ”Känns gott i hjärtat”

Publicerad:
Anki Frisk, Malwa Fogelberg, Astrid Josefsson, Alice Christofersson, Nova Sundström, Sandra Awada och Agnes Frisk övade i veckan inför fredskonserten i Baptistkyrkan.
Anki Frisk, Malwa Fogelberg, Astrid Josefsson, Alice Christofersson, Nova Sundström, Sandra Awada och Agnes Frisk övade i veckan inför fredskonserten i Baptistkyrkan. Foto: Fredrik Tacacho

Anki Frisk med vänner bjuder på söndag in till en fredskonsert till förmån för Ukraina, i Åmåls Baptistkyrka.

– Jag hoppas det blir en minnesvärd och givande konsert, säger Anki Frisk.

Anki Frisk och dottern Agnes Frisk är ofta ute på sånguppdrag tillsammans. På söndag uppträder de på en fredskonsert i Baptistkyrkan tillsammans med Ankis kör Karamellkören från kulturskolan. Medverkande musikanter är Henrik Olsson på piano, Nina Strid på cello och fiol och Hanna Johansson Kull på fiol.

– Körmedlemmarna är lite pirriga inför konserten, men det brukar lösa sig på själva dagen, säger initiativtagaren Anki Frisk.

Även ”Eftermiddagsgänget” från familjecentralen är med och sjunger. Det gänget har också tillverkat dekoren i kyrkan, i form av vänskapshjärtan.

Agens Frisk är en av många medverkande på söndagens konsert.
Agens Frisk är en av många medverkande på söndagens konsert. Foto: Fredrik Tacacho

Konserten är uppbyggd kring ett antal teman, som drömmar, förtvivlan, fred på jorden, glädjen och framtiden.

Det är inte första gången Anki Frisk bjuder in till freds- och insamlingskonserter. Så sent som i höstas anordnade hon en gala till förmån för Världens barn, i Baptistkyrkan.

– Det känns gott i hjärtat att kunna vara med på detta sätt och hjälpa till, denna gång för Ukrainas folk. Och att samtidigt kunna ge de som kommer till kyrkan en fin stund med sång, musik och eftertanke, säger Anki Frisk.

De insamlade pengarna kommer att skänkas till Equmeniakyrkans katastroffond till Ukraina.

Ett antal teman berörs under konserten.
Ett antal teman berörs under konserten. Foto: Fredrik Tacacho
En kärleksvägg med vänskapsord pryder vikväggen i kyrkan. Eftermiddagsgänget från Familjecentralen står bakom skapelsen.
En kärleksvägg med vänskapsord pryder vikväggen i kyrkan. Eftermiddagsgänget från Familjecentralen står bakom skapelsen. Foto: Fredrik Tacacho

Artikeltaggar

Agnes FriskÅmålAnn-Christine FriskEqumeniakyrkanMänskligtMusikUkrainakriget

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.