Hoppa till huvudinnehållet

Anslagstavla skymde utsikten – flyttas till gågatan

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Numera är det fritt synfält mot ån, Gamla staden och Plantaget.
Numera är det fritt synfält mot ån, Gamla staden och Plantaget. Foto: Fredrik Tacacho

Den mest centrala analoga evenemangskalendern, det vill säga anslagstavlan vid torget i Åmål, har monterats ned. En ny kommer istället att placeras ut på gågatan inom kort.

Efter lång och trogen tjänst har den gamla anslagstavlan på torget i Åmål monterats ner.

– Vi har pratat om det en lång tid. Den var i dåligt skick, vi har fått många kommentarer om att den ser hemsk ut, säger Ulrika Abrahamsson, centrumutvecklare i Åmåls kommun.

Dessutom var placeringen av anslagstavlan olycklig, då den skymde en del av den fina utsikten mot Plantaget och stadens gamla kvarter.

Stadsflanörerna kommer dock inte att gå ovetandes om kommande evenemang framöver. En ny anslagstavla kommer inom kort att sättas upp mitt på gågatan.

– Vi sätter upp en stor anslagstavla där. Många vill affischera på butikernas rutor på gågatan, så det är bättre att samla allt på anslagstavlan, säger Ulrika Abrahamsson.

Finns det behov av en ny anslagstavla i den här digitala tidsåldern?

– Ja. Vi har gjort lite undersökningar kring det här och alla har inte så att de kan kolla digitalt. För att nå ut med informationen till alla känner vi att behovet finns.

Då ingen ansvarade för att rensa den gamla anslagstavlan var det svårt att navigera och hitta aktuella evenemang där. För att råda bot på det har Event Åmål anlitats för att hålla den nya anslagstavlan ren och uppdaterad.

Det finns även en anslagstavla vid turistbyrån. Den kommer alltjämt att vara kvar.

Artikeltaggar

SamhälleUlrika AbrahamssonÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.