Hoppa till huvudinnehållet

Comebacken nära för Bengtsfors damer – börjar om i fyran: ”Blir en nystart”

Publicerad:
Markus Hultfeldt från Åmål tränar Bengtsfors IF:s nystartade damlag som tar sig an Kroppefjäll/Frändefors i premiären.
Markus Hultfeldt från Åmål tränar Bengtsfors IF:s nystartade damlag som tar sig an Kroppefjäll/Frändefors i premiären. Foto: Pontus Nordwall

Inför säsongen 2020 fick Bengtsfors IF lägga ner damlaget, men nu två år senare gör man comeback i division 4. Truppen utgörs av föreningens äldsta damlag kryddat med återvändare och nyförvärv.

– Det blir en nystart så det ska bli väldigt spännande och kul, säger Ebba Fransson, som är tillbaka efter två år i IF Viken.

Markus Hultfeldt från Åmål, som förra säsongen tränade Bengtsfors IF:s herrlag, har nu tagit steget över till damlaget och trots att det varit lite inställda matcher så är han ganska nöjd med hur det sett ut på försäsongen.

– Det har varit lite sjukdomar och covid-19 men vi har varit över tio stycken på varje träning. Sedan har det sett förvånansvärt bra ut på träningsmatcherna. Truppen känns bra även om en del inte spelat så mycket men där är ju mitt jobb att utveckla spelarna och jag ser framsteg hela tiden, säger han.

Inför säsongen hade man ett möte där tjejerna fick komma fram till hur man ville ha det och alla var överens om att laget ska sträva efter att skapa målchanser genom ett eget spel.

– Det är ju något som passar mig väldigt bra då det är så jag vill spela min fotboll och jag har ett positivt och härligt gäng att jobba med. Sedan är det viktigt att vi får ihop en grupp som håller under många år framöver så att vi fortsatt kan ha ett damlag i föreningen, säger Markus Hultfeldt.

En av de sista träningarna för Bengtsfors IF:s damlag inför premiären mot Kroppefjäll/Frändefors.
En av de sista träningarna för Bengtsfors IF:s damlag inför premiären mot Kroppefjäll/Frändefors. Foto: Pontus Nordwall

Tror på toppchans

Det äldsta flicklaget utgör basen i truppen, som också är kryddad med en del återvändare som var med senast, som Frida Enarsson och Madelen Johannesson, men även några nyförvärv.

När Bengtsfors lade ner sitt damlag gick Ebba Fransson till IF Viken men nu är hon tillbaka i föreningen.

– Det är ett jättebra gäng med en bra mix av yngre och rutinerade spelare. Jag tror att vi har en bra chans att vinna serien men vi har mest lagt fokus på oss själva så att vi är redo inför premiären, säger 21-åringen.

Ebba Fransson är tillbaka i Bengtsfors IF efter två säsonger i IF Viken.
Ebba Fransson är tillbaka i Bengtsfors IF efter två säsonger i IF Viken. Foto: Pontus Nordwall

Premiären sker på konstgräset i Mellerud mot Kroppefjäll/Frändefors på fredag. Kroppefjäll har inte haft damlag på flera år men gör nu comeback i samarbete med Frändefors.

– De har spelat en träningsmatch vad vi sett men tror det blir en tuff match. Vår målsättning är att få ihop en bra grupp och så får vi se hur det går. Jag tror det bli en jämn serie med många roliga matcher då alla lag verkar vilja spela fotboll och det är kul med en serie med bara damlag från Dalsland, säger Markus Hultfeldt.

Fakta

Bengtsfors IF

Division 4 Dalsland

Seriefavoriter: IF Vikens U-lag

Målsättning: Skapa ett lag som håller över tid

Nyförvärv: Linnéa Råden (comeback), Emma Murphy, Ebba Fransson (IF Viken), Tilda Johansson (Tösse IF), Frida Enarsson (IF Viken), Elin Olofsson (Herrestads AIF), Julia Evaldsson (comeback), Elin Zetterström (comeback), Madelen Johannesson (Årjängs IF)

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFDivision 4 Dalsland damFotbollFrida EnarssonIF VikenMadelen JohannessonMarkus Hultfeldt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.