Hoppa till huvudinnehållet

Simhallen bommar igen – renovering med omstridd rutschkana på gång

Publicerad:
Åmåls simhall håller stängt för renovering till slutet av 2023.
Åmåls simhall håller stängt för renovering till slutet av 2023. Foto: Lotta Lans

Från och med långfredagen kommer Åmåls simhall att hålla stängt i 14 månader. Anledningen är en sedan länge planerad renovering.

Bland flera stora byggprojekt Åmåls lokalpolitiker hade att ta ställning till under 2021 blev simhallsrenoveringen klart mest omdebatterad. Samtliga partierna ställer sig visserligen bakom renoveringen. Någonting måste göras, då bassängernas kakel och fogar håller på att släppa. Men majoriteten beslutade mot minoritetens vilja att projektet även skall inkludera en ny vattenrutschkana för drygt elva miljoner kronor.

Själva bassängerna kommer ersättas av plåtkar.

Totalt beräknas renoveringen ta 14 månader och kosta 47,5 miljoner kronor. Notan bekostas genom hyreshöjning, från fyra till sex miljoner kronor per år.

Simhallen öppnar igen – men bara för några veckorKlubbat: Rutschkana byggs och stål ersätter kakel i simhallenSimhallen ett steg närmare renovering: Kostnaderna uppe på bordetPlastinsamling och storstädning – så ställde simhallen om under coronan

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls simhallPolitik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.