Hoppa till huvudinnehållet

Hjälp att läsa PD på digitalverkstad

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
När Dalslänningen hade öppet hus i fredags fanns Kristina Axelsson och Robert Wågberg från NWT Media på plats för att hjälpa läsarna med de digitala tjänsterna. På torsdag är det Åmålsbornas tur att få assistans.
När Dalslänningen hade öppet hus i fredags fanns Kristina Axelsson och Robert Wågberg från NWT Media på plats för att hjälpa läsarna med de digitala tjänsterna. På torsdag är det Åmålsbornas tur att få assistans. Foto: Helena Lindgren

På torsdag finns det möjlighet att få hjälp med att läsa PD digitalt. Den digitala supporten från NWT Media är veckans gäst hos Samverkets digitala verkstad i gamla tingshuset.

Robert Wågberg som är projektledare för digital support på NWT Media kommer att vara på plats i Åmål tillsammans med en representant för företagets kundservice. De kommer att visa PD:s digitala tjänster och informera hur det går till att komma igång med att läsa PD på mobil, dator eller surfplatta. De hjälper även dem som varit digitala läsare tidigare, men nu till exempel behöver uppdatera appen eller inte kommer ihåg lösenordet.

Den digitala supporten är gemensam för alla titlar i NWT Media, vilket betyder att gästerna från Karlstad även kan hjälpa läsare av exempelvis NWT, Värmlands Folkblad, Dalslänningen och Säffle-Tidningen.

Digital verkstad för seniorer arrangeras av frivilligorganisationen Samverket varje vecka i tingshuset i Åmål. Torsdagar klockan 10 välkomnas en gäst, som informerar om något särskilt ämne, och i anslutning finns det möjlighet att få allmän hjälp med att till exempel installera appar, komma igång med sociala medier eller att ringa videosamtal.

Artikeltaggar

Provinstidningen DalslandSamhälleSamverket ÅmålTeknik och vetenskapÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.