Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Stationär dammsugare för lägenheter gav hopp om fler jobb

Publicerad:
Erkki Järvelä demonstrerade 1997 en ny stationär och Åmålstillverkad dammsugare för lägenheter.
Erkki Järvelä demonstrerade 1997 en ny stationär och Åmålstillverkad dammsugare för lägenheter.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

112-årig epok slut när bryggeriet stängde. Klockan 8.59 igår förmiddag tappades den sista flaskan vid Pripps bryggeri i Åmål och en 112-årig epok var därmed slut. Cirka 34 anställda har haft sin utkomst från bryggeriet och 20 av dessa varslades om uppsägning när det blev aktuellt att Åmålsbryggeriet skulle läggas ner.

Samtliga som blev uppsagda har blivit erbjudna arbete vid Pripps-bryggerierna i Göteborg och en del har också varit där och tittat på arbetsförhållandena men det var bara en som fastnade för Göteborg.

1997

Ny dammsugare kan ge fler jobb till Åmålsföretag. I torsdags lämnade det första exemplaret av Electrolux-Eurocleans nya stationära dammsugare fabriken. I går firade de anställda.

– Om försäljningen av den här dammsugaren slår väl ut måste den innebära ett personaltillskott till företaget.

Det säger en glad Göran Magnusson, försäljningschef vid Electrolux-Euroclean i Åmål.

2012

Stora namn till bokdagarna. Herman Lindqvist och Stina Lundberg Dabrowski gästar Bokdagar i Dalsland, som numera är förlagda till Åmål. Flera kända namn kommer att presenteras senare.

Temat för årets evenemang är Staden. Där räknar huvudansvariga Anita K Alexandersson att såväl Lindqvist som Lundberg Dabrowski har en del att bidra med.

Artikeltaggar

ÅmålBokdagar i DalslandElectroluxSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.