Hoppa till huvudinnehållet

Luna, 4, från Fengersfors bjöd familjen på en heldag på Liseberg

Publicerad:
Luna Andersson hade en kanondag på Liseberg tillsammans med familjen och ett stort gäng andra Lunor. Foto: Will Rose

Luna Andersson, 4 år, från Fengersfors fick i lördags äran att vara med och inviga Lisebergs nya familjeområde Luna Park.

– Hon hade sett fram emot detta, att få bjuda resten av familjen på en dag på Liseberg, säger mamman Frida Roll Andersson.

Förra veckan berättade PD om Åmålstjejen Luna Lana Torstensson, som var en av 20 personer vid namn Luna som valts ut för att inviga Lisebergs nya familjeområde Luna Park.

Av de 1000 Lunorna som visat intresse för tävlingen hade 20 bjudits in till invigningen.

Även från Fengersfors

Och det var fler från trakten som hade turen på sin sida. Fyraåriga Luna Andersson från Fengersfors var också inbjuden till premiärdagen i lördags, tillsammans med mamma Frida Roll Andersson, pappa Johan Andersson, storebror Neo Andersson och familjens vän Sara Kristiansson, som alla bjöds på inträde och åkpass.

– Vi fick tips om tävlingen och skickade in att vi var intresserade, säger Frida Roll Andersson.

En sexårig tjej som hade ”prickat in rätt” namn i både för- och efternamnet, Luna Park, fick äran att klippa bandet, uppbackad av hela Luna-gänget som sedan fick chansen att premiäråka områdets nya åkattraktioner, Tempus och Turbo.

Göteborgstjejen med det passande namnet Luna Park fick äran att klippa bandet till det nya familjeområdet Luna Park.
Göteborgstjejen med det passande namnet Luna Park fick äran att klippa bandet till det nya familjeområdet Luna Park. Foto: Will Rose

Fengersforstjejen Luna Andersson skippade dock de nya häftiga attraktionerna till förmån för de lite mer beskedliga åken Blomsterkarusellen, Farfars bilar och Underlandet.

– Vi hade det jättebra och Luna var jättenöjd med dagen. Hon var lite försiktig först. Hon var på Liseberg när hon var liten men det här var första gången hon var där och åkte karuseller, säger Frida Roll Andersson.

Nytt område

Det nya området Luna Park ligger i den sydvästra delen av nöjesparken, uppe på berget, med utsikt över hela nöjesparken och delar av Göteborg. Området är dekorerat med mycket belysning, sirlig byggnadskonst och innovationsrikedom och är en hyllning till det historiska koncept som funnits på nöjesparker sedan 1860-talet.

Luna Park är den första delen av Lisebergs satsning inför 100-årsjubileumet nästa år. Då kompletteras området med ytterligare en attraktion – berg- och dalbanan Luna.

Sexåriga Luna Lana Torstensson från Åmål hade också bjudits in till en heldag på Liseberg tillsammans med sin familj.
Sexåriga Luna Lana Torstensson från Åmål hade också bjudits in till en heldag på Liseberg tillsammans med sin familj. Foto: Will Rose
Luna Andersson i favoriten Blomsterkarusellen.
Luna Andersson i favoriten Blomsterkarusellen. Foto: Privat

Artikeltaggar

Fritid och livsstilGöteborgLiseberg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.