Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Om cykelbanan och andra spaningar inför valet

Publicerad:
Räddad av gonggongen, anser insändarskribenten om att den politiska majoriteten drog tillbaka planerna på cykelbana genom Åmåls centrum.
Räddad av gonggongen, anser insändarskribenten om att den politiska majoriteten drog tillbaka planerna på cykelbana genom Åmåls centrum. Foto: Pär Fredin/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I en insändare från 14 april läser jag Pelle Skjerviks inlägg att varför ska vi bygga en cykelbana när vi redan har en?

Uppfriskande sunt förnuft! En egenskap som våra styrande politiker har väldigt ont om och så har det varit under en lång tid.

I samma utgåva av PD kan man också läsa att den planerade cykelbanan läggs på is, inramat av väldigt ledsna miner och beklagande från vår styrande majoritets representanter från S, V och MP. Michael Karlsson (S) anger dessutom att det finns ett enda skäl och det är den skenande kostnadsökningen av asfalt. Räddad av gonggongen med andra ord.

Insändare: Det behövs ingen ny cykelvägCykelvägen genom Åmåls centrum läggs på is: ”Jättetråkigt”

Protester från oroade centrumhandlare och företagare som får sin verksamhet kraftigt inskränkt tas absolut ingen notis om. Det är inte första gången politiker och vissa tjänstemän tar huvudlösa beslut utan att förankra och involvera oss Åmålsbor. Jag är ganska övertygad om att det är just nyckeln, att involvera och informera sina invånare innan man genomför större förändringar som påverkar deras vardag

Man kan inte som kommun förvänta sig annat än bottenplaceringar i näringslivsrankning och andra undersökningar när man ständigt missbrukar det förtroende som ens väljare har gett. Det räcker att höja blicken mot Säffle. Vad gör de annorlunda för att hamna så långt upp på listorna ?

Jag noterar att Socialdemokraternas första namn i valrörelsen fortsatt kommer att vara Michael Karlsson. Det måste vara ett skämt? Jag har absolut inget emot Michael som person (han verkar riktigt trevlig), men om man kandiderar till en så viktig och ansvarsfull position så krävs det att man har en ekonomi som är i sans och balans och inte dras med ett tungt bagage som smolkar yrkesrollen. Det handlar ytterst om förtroende. Varför är det skillnad i det kommunala och näringslivet? Vilken företagsledare/vd som helst hade fått sparken för länge sedan. Återigen sunt förnuft.

Jag är därför väldigt spänd på valet i år och vad våra olika partier har för agenda för att ta oss i rätt riktning. Jag skulle dock vilja se en opposition som spottar upp sig och vässar sina budskap, samt förklarar på ett lättfattligt sätt vad de ska göra annorlunda för att vi ska få till en kursändring.

Det är nu vi röstberättigade har chansen att välja ett involverande alternativ. Jag har bott i Åmål i hela mitt liv. Åmål är en fantastisk ort att leva och bo i, men jag önskar så mycket mer för vår fina stad där vi tar oss framåt tillsammans som ambassadörer och kan fokusera på det positiva.

Oroad men hoppfull Åmålsbo

Läs också

Artikeltaggar

InsändareMichael KarlssonÅmålÅmåls kommun