Hoppa till huvudinnehållet

Sjukresor med Ronden från Åmål kommer att upphöra

Publicerad:
Sjukresorna med Ronden-bussarna upphör i juni. Foto: Eva Tranefeldt

Västtrafiks sjukresor med de båda Rondenlinjerna mellan Åmål och Göteborg upphör i juni.

Det handlar bussresor som går direkt till sjukhusen. Dels om Ronden linje 8 från Åmål till Dalslands sjukhus i Bäckefors, Uddevalla sjukhus och Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Dels om Ronden linje 9 från Åmål till Näl i Trollhättan och Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

I stället hänvisas resande patienter att välja sjuktaxi eller ordinarie linjer med kollektivtrafiken.

För få resenärer

Enligt uppgift ska nedläggningen av Rondenlinjerna bero på att antalet resenärer varit för få i förhållande till kostnaderna. Därför anser sig Västra Götalandsregionen tvingade att spara in på sjukresorna med Ronden.

Redan för drygt ett år sedan lades sjukresorna mellan Strömstad och Näl ner.

Ronden är en specialanpassad buss för sjukresenärer som går till de stora sjukhusen i Västra Götalandsregionen. För alla som ska till och från ett vårdbesök är Ronden kostnadsfri när man förbokar plats.

Artikeltaggar

DalslandDalslands sjukhusKollektivtrafikNälResorRondenSahlgrenska UniversitetssjukhusetSjukresor Västra GötalandTrafikUddevalla sjukhusVård och omsorgVästra GötalandsregionenVästtrafik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.