Hoppa till huvudinnehållet

Forsbacka öppnar i helgen: ”Många bokningar gjordes första kvarten”

Publicerad:
Nu har Forsbacka öppnat för säsongen. Från utslagsplatsen på nionde hålet ser man restaurangen, som öppnade för säsongen i torsdags. Foto: Frida Svensson

På lördag slår Forsbacka upp portarna för säsongen. Juniorträningar och nybörjarkurser är redan igång. Sånär som på två provisoriska greener är nu samtliga greener spelklara, så att golfarna kan gå årets första runda. Det spås bli 13–14 grader och sol under premiärhelgen, vilket borde locka spelare.

2020 öppnade Forsbacka för spel den 1 april. Ifjol fick golfarna vänta till den 24 april och i år startar säsongen den sista april. En hel månad senare än för två år sedan, då det var en ovanligt mild vinter.

Greenerna har preparerats med drivdukar de senaste veckorna för att höja temperaturen så att gräset växer snabbare. Det har blivit bra på de allra flesta greener, men på nionde och sjuttonde hålet är det provisoriska greener.

Förra veckan var det städdagar från torsdag till söndag med tillhörande trädgårds- och gräsmatteskötsel för att få till bästa tänkbara förutsättningar inför helgens premiär.

”Många bokningar”

– Det var många medlemmar, närmare 80, som ställde upp och hjälpte till för att få banan i bästa skick, säger Forsbackas klubbchef Christer Stolpen.

Intresset var stort när medlemmarna i Forsbacka Golfklubb i måndags förmiddag fick besked om att banan öppnar för spel under helgen. Det var många som var sugna på golfpremiär och snabbt bokade in sig.

– Redan efter en kvart hade det kommit in mängder av bokningar. Nu är det nästan full bokat från förmiddag till eftermiddag på lördagens premiär.

Mellerud först ut

Billerudsbanan har ännu inte öppnat för säsongen medan banan i Mellerud var först ut av de närliggande golfbanorna att öppna. Där drog man igång redan under påskhelgen. I Årjäng ligger man på samma tidslinje som Forsbacka och öppnar under helgen.

Söndagen den 17 juli går startskottet för Forsbackas största tävling, Forsbackaveckan, där det spelas intensivt under sex dagar.

Artikeltaggar

ÅmålForsbackaForsbacka GolfklubbGolf

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.