Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsgymnasterna i lag Salto vann dubbla medaljer i Vänersborg

Publicerad:
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Åmåls gymnastikförenings lag Salto var enda lag i sin klass som tog hem dubbla medaljer i Vårcupen i Vänersborg. Ett silver och ett brons blev resultatet.
Åmåls gymnastikförenings lag Salto var enda lag i sin klass som tog hem dubbla medaljer i Vårcupen i Vänersborg. Ett silver och ett brons blev resultatet. Foto: Åmåls Gymnastikförening

Efter två år utan tävlingar kom gymnasterna i Åmåls Gymnastikförening äntligen iväg på tävling igen. Det var i Vårcupen i Vänersborg och det slutade med silver i trampett och brons i tumbling för lag Salto från Åmål.

Åmåls Gymnastiskförenings lag Salto tävlar i truppgymnastik och efter ett två och ett halvt års långt tävlingsuppehåll på grund av pandemin tävlades det i Vårcupen i Idrottshuset i Vänersborg förra helgen.

Det gick väldigt bra för ÅGF:s lag Salto. De tog hem ett silver i hoppgrenen trampett och i tumbling på matta blev det brons. Gymnasterna i laget utförde säkra fina varv i båda grenarna och tog som enda lag i sin klass dubbla medaljer.

Totalt 50 lag

Totalt var det 50 lag som tävlade i fem olika klasser i Idrottshuset i Vänersborg. Tio av lag Saltos tolv gymnaster tävlade i nivå 6 i vårcupen där det sammanlagt deltog 13 lag.

Förutom i trampett och tumbling tävlades det även i gren som på denna tävling kallades ”A la Oscar”, vilket innebär att laget uppträder med en showdans där utklädning är tillåten, en enklare variant av fristående. Där blev det ingen placering för Salto, då domarna utser tre medaljörer och övriga lag delar på fjärdeplatsen.

Åmåls lag Salto

Åmåls GF:s lag Salto består av Amanda Nilsson, Stella Björk, Milla Mossberg, Sanna Löwing, Joline Bergqvist Larsson, Linnea Åhl, Felicia Ballester, Smilla Johansson, Elisa Åhl, Ellen Magg, Tilde Körner och Svea Nilsson. Amanda Nilsson och Felicia Ballester deltog utom tävlan i Vårcupen.

Artikeltaggar

GymnastikVänersborgÅmålÅmåls GF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.