Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Moelever svarade för ovanlig raketuppskjutning

Publicerad:
Många försök gjordes och flaskans tid i luften varierade. Här ses en uppskjutning som lyckades bra.
Många försök gjordes och flaskans tid i luften varierade. Här ses en uppskjutning som lyckades bra.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Bibliotek i Fengersfors startar med 4000 böcker. I Fengersfors har man invigt den nya filialen till stadsbiblioteket i Åmål. Den är belägen i den gamla brukshandeln intill bruket. Några större ceremonier var det aldrig utan man öppnade kort och gott dörrarna och lät fengersforsborna kliva på.

Renoveringen och iordningställandet av biblioteket var beräknat till 65000 kronor på vilka AMS-bidrag skulle utgå med 75 procent. När anläggningen var klar att tagas i bruk hade den sammanlagt gått på 74000 kronor.

1997

Moelever svarade för ovanlig raketuppskjutning. Valborgsmässoafton brukar det brännas av en och annan raket. Så skedde också denna valborgsmässoafton. Men vid Mo skola hade man en annan typ av raketer än dem vi är vana vid. Där var övertryck drivkraften.

Det var extra feststämning på förmiddagen på valborgsmässoafton vid Mo skola. Då skulle man avfyra de egenhändigt tillverkade raketerna och för att få extra krydda på anrättningen så hade man lagt in ett tävlingsmoment. Det gällde att ha raketen i luften så länge som möjligt.

2012

Vinnaren ger Åmål högsta betyg. I lördags gick den andra deltävlingen av Salomon Trail Tour av stapeln i Åmål. Utmanande banor i terrängen kring Hanebol lockade många deltagare, stora som små. Totalt kom 184 löpare till start. Snabbast runt den långa banan på tolv kilometer var Andreas Svanebo och Mia Gyllenborg.

Artikeltaggar

BibliotekFengersforsHanebols friluftsområdeMoSamhälleTrailrunValborg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.