Hoppa till huvudinnehållet

Hårda bud när Åmåls BC kvalar mot Hurricanes: ”Mycket nerver”

Publicerad:
Åmåls BC behöver två kvalsegrar för att säkra division 2-platsen.
Åmåls BC behöver två kvalsegrar för att säkra division 2-platsen. Foto: Fredrik Tacacho

På lördag inleder Åmåls BC kvalet för fortsatt spel i division 2. Laget ställs mot Skaralaget Hurricanes BK.

– Det är mycket nerver i kvalmatcher, men vi är många som har varit med på några kval så vi har lite rutin i laget, säger Claes Lindh i Åmåls BC.

Åmåls 18 poäng i grundserien räckte till en tredjeplats i grupp B i division 2 norra Götaland, bakom BK Tegnér F1 och KS Edsbowlarna – men det räckte inte för att säkra platsen i tvåan. Då seriesystemet skall läggas om inför hösten är det ovanligt hårda bud som gäller för bowlinglagen. Trots att ÅBC hade både BK Team Obelix och BK Korp bakom sig tvingas laget nu till negativt kval.

I den första kvalomgången, i Ed nu på lördag, ställs laget mot Skaralaget Hurricanes BK, som vann grupp A i division 3 norra Götaland 1.

– Matchen ska spelas på neutral plan och vi hade turen att det blev Ed. Den hallen känner vi till och där har vi spelat bra förut, säger Claes Lindh.

Kvalet spelas på profilen Karl 22.

– Det verkar vara en ganska lätt profil, men det är mycket som spelar in.

Kvalet mot Hurricanes spelas i två matcher. Vid varsin seger avgörs kvalet med en avslutande serie.

– Det är aldrig roligt när det avgörs med en serie, det blir väldigt nervöst, säger Claes Lindh.

Hur är formen i laget?

– Det är svårt att sia om, men vi har tränat bra. Hur den är när vi kommer till match är en annan femma. vi känner att vi ska kunna ge ett bra motstånd i alla fall.

Har ni koll på Hurricanes?

– Egentligen inte. Vi har tittat på deras resultat. Spelar vi som vi kan så kommer det att gå vägen. Men det är mycket nerver. Det blir något helt annat när det är kval.

Viktiga Andreas Fagerström är ett frågetecken inför matchen. På torsdagsträningen testar han om kroppen håller för spel.
Viktiga Andreas Fagerström är ett frågetecken inför matchen. På torsdagsträningen testar han om kroppen håller för spel. Foto: Fredrik Tacacho

Åmål har tagit ut 15 spelare till matchen. Viktiga Andreas Fagerström som har dragits med skadebekymmer under säsongen är osäker på spel. Han har stått över spel helt de senaste månaderna.

– Han ska testa på torsdagskvällen. Det är guld värt om han kan spela.

I övrigt saknas Jonas Lindh och Krister Johansen i den första kvalmatchen.

– Krister Johansen är skadad. Han kanske kan vara med i en eventuell andra kvalmatch.

Segraren från lördagens kval går vidare till en kvalfinal helgen 14–15 maj mot vinnaren från matchen mellan BK Kåess F1 och Vara BK. Vinnaren i kvalfinalen spelar vidare i division 2 nästa säsong.

Artikeltaggar

Åmåls BCBowlingEdKval

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.