Hoppa till huvudinnehållet

Sista dagen för ny vårdgivare – oklart om anbud

Publicerad:
Linda Jansson, M, är ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Hon sitter också i kommunfullmäktige i Färgelanda.
Linda Jansson, M, är ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Hon sitter också i kommunfullmäktige i Färgelanda. Foto: Tommy Löfgren

Den 2 maj var det sista dagen för att lämna anbud på driften av specialistsjukvården i Bäckefors och de två andra närsjukhusen i Fyrbodal. Om det kommit in anbud är oklart.

– Det råder sekretess. Därför kan jag inget säga, jag vet inte. Anbuden behandlas till en början av tjänstemännen, säger Linda Jansson (M), ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsstyrelsen.

”Drivs vidare”

Däremot säger hon att oavsett om det finns anbud eller inte så kommer specialistvården att drivas vidare. I så fall i regi av NU-sjukvården.

– Det kommer fortsatt att bedrivas somatisk specialistvård efter den 1 november.

Den sista oktober går avtalet med nuvarande vårdbolaget Aleris vid närsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad.

Det här är den andra omgången av anbudsförfarande. Vid första omgången kom det inget anbud från någon vårdgivare. Inbjudan till den här anbudsomgången gick ut den 1 april.

Tid förlängdes

Anbudstiden förlängdes ett par dagar från den 28 april till den 2 maj.

Beräknad tilldelning av uppdraget är den 20 maj. Då ska det vara klart vem som tar över efter Aleris. Avtalet ska undertecknas den 31 maj.

Den 1 november ska det nya vårdbolaget ta över driften av specialistsjukvården.

Artikeltaggar

ArbeteBäckeforsDalslands sjukhusVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.