Hoppa till huvudinnehållet

Centertoppar på besök hos storsatsande Åmålsföretag

Publicerad:
Valettorna Anders Dahlberg och Mikaëla Thorén, båda från Centerpartiet, besökte nyligen Dana Incorporateds Åmålsanläggning.
Valettorna Anders Dahlberg och Mikaëla Thorén, båda från Centerpartiet, besökte nyligen Dana Incorporateds Åmålsanläggning. Foto: Centerpartiet

Centerpartiets främste riksdagskandidat från Fyrbodal Anders Dahlberg och lokala toppnamnet Mikaëla Thorén besökte nyligen Dana Incorporateds Åmålsanläggning.

Besöket var förutsättningslöst, men platschef Robert Boffey såg till att gästerna fick mycket matnyttig information med sig. Diskussionen kretsade kring Danas nuvarande och framtida verksamhet i Åmål.

Även klimatomställning togs naturligtvis upp, nu när företaget börjat bygga en stor fabrik för elmotorer till lastbilar. Bygget beräknas kosta cirka en halv miljard kronor.

– Åmål kan kallas för Västra Götalandsregionens motsvarighet till Skellefteå, säger Anders Dahlberg och Mikaëla Thorén, syftandes på de mångmiljardinvesteringar som gör i den västerbottniska hockeymetropolen.

Diverse infrastrukturfrågor togs också upp under studiebesöket hos Dana. Effektiva trafikflöden behövs bland annat för att förenkla pendling från Trollhättan och Karlstad, något som är viktigt för kompetensförsörjningen.

Med vid besöket var även Simon Fredriksson, projektledare Centerpartiet.

Artikeltaggar

ÅmålCenterpartietMikaëla ThorénPolitikSpicer Nordiska Kardan AB

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.