Hoppa till huvudinnehållet

Gårdsloppis och musik lockade många till Åmålsgården

Publicerad:
Martina Karlsson hjälpte till när Inga Roth köpte ett porslinsfat på Åmålsgårdens loppis.
Martina Karlsson hjälpte till när Inga Roth köpte ett porslinsfat på Åmålsgårdens loppis. Foto: Roger Pettersson

På lördagen arrangerades gårdsloppis med hantverksförsäljning på Åmålsgårdens innergård. Det bjöds även på musikunderhållning och det var en välbesökt tillställning som lockade ut många äldre som annars har svårt att ta sig ut.

Det började med gårdsloppis på förmiddagen, en synnerligen välbesökt sådan, där det emellanåt var svårt att ta sig fram mellan folk, rollatorer och rullstolar. Det fina vädret gjorde säkerligen sitt till att locka många besökare.

På innergården såldes hantverk, loppisprylar, fotvårdsprodukter, konst, skönhetsprodukter, honung, väskor, bröd, lotter, oljor, sylt, konst och blommor.

”Lite spanskt över den”

Inga Roth passade på att köpa sig ett fat i porslin och Lars-Erik Gustavsson var nöjd med sitt köp av en broderad bonad som föreställde en dansande kvinna.

– Det var en grann bonad. Det är lite spanskt över den. Visst är den snygg, säger Lars-Erik Gustavsson.

 • Lars-Erik Gustavsson fick hjälp av Helene Nilsson på Träffpunkten när han köpte en färgglad bonad.
  Lars-Erik Gustavsson fick hjälp av Helene Nilsson på Träffpunkten när han köpte en färgglad bonad. Foto: Roger Pettersson
 • Från Blomsterhagens handelsträdgård i Åmål sålde Marita Burman Linder blommor tillsammans med barnbarnet Willma Johansson.
  Från Blomsterhagens handelsträdgård i Åmål sålde Marita Burman Linder blommor tillsammans med barnbarnet Willma Johansson. Foto: Roger Pettersson
 • Gårdsloppisen på Åmålsgården var populär och välbesökt.
  Gårdsloppisen på Åmålsgården var populär och välbesökt. Foto: Roger Pettersson
 • Sara Aldén sålde bland annat akvareller som hon gjort själv och flera olika böcker om Åmål.
  Sara Aldén sålde bland annat akvareller som hon gjort själv och flera olika böcker om Åmål. Foto: Roger Pettersson
 • Eva Johansson sålde skönhetsprodukter på loppisen.
  Eva Johansson sålde skönhetsprodukter på loppisen. Foto: Roger Pettersson
 • Malin Andréasson Bååt sålde bland annat prydnadssaker. Sten-Åke Fagrell gick igenom sortimentet.
  Malin Andréasson Bååt sålde bland annat prydnadssaker. Sten-Åke Fagrell gick igenom sortimentet. Foto: Roger Pettersson
 • Åsa Bodmark, frivilligsamordnare på Samverket, och Anders Hansson, från Studieförbundet Vuxenskolan, höll i programmet där det förutom loppisen även bjöds på musikunderhållning.
  Åsa Bodmark, frivilligsamordnare på Samverket, och Anders Hansson, från Studieförbundet Vuxenskolan, höll i programmet där det förutom loppisen även bjöds på musikunderh… Foto: Roger Pettersson

Illustratören Sara Aldén sålde bland annat egentillverkade akvarellmålningar samt böcker om Åmål och lockade många nyfikna besökare till sitt bord.

– Akvarellmålningarna har jag gjort själv. Det är motiv på personer som sitter i rullstol, eller med exempelvis Downs syndrom. Sedan tyckte jag att det passade bra att ha böcker om Åmål då många besökare här inte själva kan ta sig ner till bokhandeln, säger Sara Aldén.

Musik och sång

Eva Johansson sålde skönhetsprodukter vid sitt bord och på ett ställe fanns det blommor att köpa där Marita Burman Linder från Blomsterhagens handelsträdgård hade barnbarnet Willma Johansson till sin hjälp.

Det bjöds även på musikunderhållning. Kyrkans barnkör Trudelutten, under ledning av Ellinor Wiman, bjöd åhörarna på sång innan det var dags för Caisa Svanström att underhålla besökarna med musik och sång.

Kyrkans barnkör Trudelutten, under ledning av Ellinor Wiman, underhöll åhörarna med sång.
Kyrkans barnkör Trudelutten, under ledning av Ellinor Wiman, underhöll åhörarna med sång. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålÅmålsgårdenFritid och livsstilLoppmarknaderSamverket ÅmålStudieförbundet Vuxenskolan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.