Hoppa till huvudinnehållet

Elviskväll på Statt – Henrik Åberg med band får festsalen att svänga

Publicerad:
Henrik Åberg med band ger en Elvis-show på Åmåls Stadshotell under lördagen. Bilden är från en föreställning på Karlberg 2013.
Henrik Åberg med band ger en Elvis-show på Åmåls Stadshotell under lördagen. Bilden är från en föreställning på Karlberg 2013. Foto: Elinor Thuresson

Amerikanskt käk och karaoke ramar in kvällen när Henrik ”Elvis” Åberg tar över Åmåls Stadshotell under lördagen.

Med fullt band i ryggen får rockkungens svenske ställföreträdare festsalen att svänga.

Genom att förvalta sina gamla meriter väl har Henrik Åberg lagt grunden till en långlivad artistkarriär.

Genombrottet kom som bekant 1995 i tv-programmet ”Sikta mot stjärnorna”, där den då 19 år gamle ångermanlänningen knockade juryn med sin imitation av Elvis Presley. Både till röst och utseende var likheten påfallande.

Sedan dess har Henrik Åberg släppt flera skivor under eget namn och tävlat i Melodifestivalen. Bidraget, ”Du är alltid en del av mig”, som skrevs av Lasse Berghagen och Lasse Holm, blev en riktig långliggare på Svensktoppen med 38 veckor.

Turnerar flitigt

Men fortfarande är det framförallt Elvis-låtar publiken vill höra från Åbergs sammetslena stämband. Flera gånger per år plockar han fram brylcreme-burken och sina mest Las Vegas-doftande kavajer ur garderoben för att ge sig ut på vägarna med rockkungens låtskatt i bagaget. Den här gången stannar bussen bland annat till vid Åmåls Stadshotell, som sett till att ge lördagens konsert en passande inramning.

Kvällen inleds på restaurang Bakfickan där det serveras amerikansk buffé. Mätta och belåtna intar sedan gästerna festsalen en trappa upp, där Henrik Åberg håller hov med sitt band.

Efteråt blir det karaoke där de tre bästa Elvis-imitationerna prisas.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls stadshotellElvis PresleyMusik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.