Järnvägshistoria: Peter Bergting berättar om sin släktforskarbok

Publicerad:
På lördag berättar Peter Bergting om sin nya bok ”Med järnväg till Dalsland – En släkthistoria om fyra Åmålsfamiljer” på Sagabiografen i Åmål. Foto: Andreas Dagström

Illustratören och författaren Peter Bergting gästar under lördagen Sagabiografen, där han berättar om och signerar ”Med järnväg till Dalsland – En släkthistoria om fyra Åmålsfamiljer”.

Vanligtvis brukar Åmålsbördige Peter Bergting förknippas med fantasy och andra former av fiktiv spänning. Men hans nya egenutgivna bok är någonting helt annat. Berättelsen bygger på vanlig jordnära släktforskning, om än med ett knippe fascinerande livsöden.

I boken kan man bland annat läsa om Lisa Persdotter, soldatdottern från Åmål som dömdes till döden, och hennes son, inbrottstjuven Sven Fredrik som blev utvisad till Amerika.

På Sagabiografen kommer Peter Bergting under en timmes tid att samtala med Victor Estby, verksamhetsledare för Bokdagar i Dalsland, om Dalsland, Åmål, järnvägen och sina rötter.

Efteråt anordnas signering och öppet hus i Nordiska litteraturhuset på Kyrkogatan.

Artikeltaggar

Åmåls centrumBokdagar i DalslandLitteraturPeter Bergting

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare