Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Den populära Åmålsorkestern Saint firade tioårsjubileum

Publicerad:
Saints fyllde tio år 1972.
Saints fyllde tio år 1972.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Populär Åmålsorkester fyller 10 år. Saint har dryga arbetsdagar. Det finns ett gäng grabbar som alla känner till gruppnamnet på men som få vet någonting mer om. Gruppnamnet är Saints, och deras huvudsakliga syssla är musik och som musiker har de också gjort sig kända. Dansorkestern Saints har i Dalsland, Värmland och stora delar av Norge blivit ett begrepp. För sin yrkesskicklighet. I år fyller orkestern 10 år.

Orkesterns namn spreds ut över Svea rike 1965 med hjälp av kvällspressen. Orkestermedlemmarna, som då spelat ihop i tre år, gick då i skola i Åmål på dagarna samtidigt som de på kvällarna spelade dansmusik.

1997

Carléns sista elevutställning. Under pingsthelgen har bildläraren Björn Carlén hängt sin sista elevutställning. Snart kan han bli konstnär på heltid. ”Jag tror att detta blir den sista gymnasieutställningen”, säger han, eftersom underlaget krymper.

Årets gymnasieutställning är den 22:a i ordningen. Under senare år har gymnasieeleverna ställt ut vartannat år och högstadieeleverna vartannat år.

2012

Stjärnkväll lockade drygt 600. Kultur- och musikveckan i Åmål invigdes med spelglädje i Hamnterminalen. Drygt 600 personer kom för att lyssna på fyra mer eller mindre kända artister som på ett imponerande sätt backades upp av lokala förmågor.

Under finalnumret var alla kvällens solosångare samlade på scenen: Lasse Holm, Fridha, Hanna Langaard, LaGaylia Frazier och Magnus Bäcklund.

Artikeltaggar

ÅmålBjörn CarlénDansbandet SaintsHamnterminalenKarlbergsgymnasietSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.