Kungen kommer på besök till Grums

Publicerad:
Kungen var i Dalsland 2016 och besökte då däckåtervinningsanläggningen i gamla bruket i Åsensbruk. Foto: Emma Bäckström

Kungen är i nästa vecka på Värmlandsbesök för att uppmärksamma skogsnäringen. En av platserna han besöker är Grums.

År 2016 var kung Carl XVI Gustaf på besök i våra trakter, när han gästade det stora däckåtervinningsföretaget i Åsensbruk. Nästa vecka kommer han hitåt igen.

Han ska onsdag den 1 juni till Värmland för att uppmärksamma modern skogsnäring och hållbart skogsbruk. Kungen kommer bland annat att besöka sågverket vid Gruvön och den nya fabriken för produktion av korslimmat trä. Dessutom ska han till Södra skolan i Grums som är byggd med just sådana, lokala byggelement.

Det blir även ett besök vid kartongproduktionen på Skoghalls bruk och ett möte med representanter för näringsliv och naturskyddsorganisationer kring ”En gemensam vision för skogen”.

– Kungen har ett stort intresse för skogliga frågor. Här i Värmland har vi en bred kunskap på området och en lång tradition av att nyttja skogen både för rekreation och för utveckling. Vi ser fram emot besöket och att få samtala om vår gemensamma vision för skogen, säger landshövding Georg Andrén i ett pressmeddelande.

Han är tillsammans med Stora Enso värd för besöket, .

Södra skolan i Grums är byggd i korslimmat trä där elementen skapats på Gruvöns bruk, av träd från Värmland och Dalarna.
Stommen till skolan restes 2019.
Södra skolan i Grums är byggd i korslimmat trä där elementen skapats på Gruvöns bruk, av träd från Värmland och Dalarna. Stommen till skolan restes 2019. Foto: Joachim Lagercrantz

Artikeltaggar

Carl XVI GustafGeorg AndrénGrumsGruvöns sågverkNäringslivSödra skolanStora Enso

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare