Två rån på en vecka – så går utredningarna: ”Hoppfulla”

Publicerad:
Den 9 maj skedde en stöld på Stigens livs. Två dagar senare skedde ett rånförsök på apoteket i Färgelanda. Nu utreds båda brotten av polisen i Uddevalla.

För två veckor sedan skedde två rån eller rånförsök under loppet av två dagar i Färgelanda kommun. Utredningsarbetet fortsätter hos polisen i Uddevalla.

– Vi är hoppfulla att kunna klara upp detta, säger förundersökningsledare Anders Christensson.

Ännu ingen gripen för rånförsök mot apotek – moped har beslagtagits

Det var under måndagen den 9 maj som en man i 40-årsåldern, känd hos polisen sedan tidigare, klev in på Stigens Livs med en kniv och tog sig därifrån med glass och läsk.

Sedan dess har rubriceringen ändrats vid ett flertal tillfällen. Först rån, sedan olaga hot och ringa stöld och sedan rån igen. Nu har en åklagare fastställt rubriceringen till olaga hot och ringa stöld.

Trots att man mannen ska ha haft kniv på sig är han inte misstänkt för brott mot knivlagen, menar förundersökningsledare Anders Christensson vid polisen i Uddevalla.

– Då måste vi ha kniven i beslag, vilket vi inte har, säger han.

Nu är det upp till tingsrätten att bestämma påföljd. Men mannen har redan nu fått tillträdesförbud i butiken i ett halvår.

Rånförsök i apotek

Två dagar senare, på onsdagen den 11 maj, skedde ett rånförsök på apoteket i Färgelanda. Två maskerade män tog sig in och under knivhot försökte lägga vantarna på läkemedel. De lämnade dock lokalerna tomhänta och försvann från platsen på en moped.

Mopeden påträffades senare och togs i beslag av polisen. Mopeden, eller någon annan typ av fynd som gjordes på brottsplatsen, har skickats in till NFC, nationellt forensiskt centrum. Längre än så har man ännu inte kommit i den utredningen, men polisen är ändå hoppfull att hitta en lösning.

– Utredningen går framåt och vi är hoppfulla att klara upp det, säger Anders Christensson.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFärgelanda kommunFörsök till rånOlaga hotRinga stöld

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare