Hoppa till huvudinnehållet

Flera pallplatser för Åmålshästar i Årjäng

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Debutanten Vincitrice hade Marcus Hultman i sulkyn.
Debutanten Vincitrice hade Marcus Hultman i sulkyn. Foto: Björn Martinsson

I fredags var det kvällstrav i Årjäng med V64 Express och en tävlingsdag där ihållande regn förstörde lite av tjusningen.

Lokala framgångar blev det dock för flera Åmålshästar där det började i det inledande loppet med debutanten Vincitrice i treåringsloppet.

Malin Gustavsson tränar hästen som ägs av hennes broder Henrik vilken tog ett andrapris med Marcus Hultman i sulkyn. Det treåriga stoet var duktig på utsidan favoriten och vinnaren Max Eagle F.T. och noterade 1.18,3/2 140 meter i karriärens första start.

I detta lopp blev det också prisplacering för likaså debuterande Petit Deauville.

Mikael Ekström äger och tränar Zelma Laday som i Travrikes Unga kördes av Adam Ivarsson. Det fyraåriga stoet bjöds på en behaglig resa i rygg på ledaren och när luckan kom så avslutade hon bra på 1.16,4a/2 140 meter ett par längder bakom vinnaren Kaspian B.R.

Zelma Laday och Adam Ivarsson.
Zelma Laday och Adam Ivarsson. Foto: Björn Martinsson

I V64-avdelning 1 var Whitelighttrotter hårt betrodd på streckspelet men hamnade en bra bit bak i fältet där hon fick bida sin tid i femte utvändigt. Kosgi och Morgan Ivarsson kom med ett kraftfullt angrepp på sista långsidan och där bakom följde Whitelighttrotter med i tredjespår. Åt Kosgi fann inget att göra men Kjell Magnussons springare avslutade dock helt klart godkänt som trea.

Femtepriset till Michael Engers Tornado Jet som Carl Johan Jepson bjöd på en invändig smygare.

I sista loppet denna regniga fredagskväll blev det ett femtepris till Muscle Salt som ägs och tränas av Glenn Manvik Andersen och kördes av Årjängs Christina Tilp.

Artikeltaggar

TravÅrjängÅrjängstravet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.