Hoppa till huvudinnehållet

En person allvarligt skadad i krock mellan personbil och skåpbil

Publicerad:
Föraren av skåpbilen klarade sig relativt lindrigt från olyckan. Men föraren av personbilen skadades allvarligt.
Föraren av skåpbilen klarade sig relativt lindrigt från olyckan. Men föraren av personbilen skadades allvarligt. Foto: Räddningstjänsten

En person skadades allvarligt men inte livshotande vid en trafikolycka på E45 vid infarten till Berga norr om Åmål på måndagen. En personbil och en skåpbil kolliderade.

Larmet om olyckan kom in till SOS 13.47 på måndagseftermiddagen. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

Enligt larmoperatör på SOS hamnade båda bilarna i diket. Två personer var inblandade i olyckan, de båda förarna som är i 65-årsåldern respektive 85-årsåldern.

Föraren av personbilen skadades allvarligt men inte livshotande och fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus. Enligt uppgift ska det röra sig om en benfraktur.

Föraren av skåpbilen fördes med ambulans till vårdcentral.

Långa köer

Olyckan har inträffat i norrgående riktning, mot Säffle. Det var länge totalstopp på E45 och det bildades jättelånga köer.

Efter någon timme släpptes trafiken på växelvis.

En av de inblandade bilarna måste bärgas från platsen och i samband med bärgningen kan vägen komma att stängas av igen.

Artikeltaggar

ÅmålBergaBrott & blåljusKasenbergTrafikolyckor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.