Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Politiker bör engagera sig i riktiga problem

Publicerad:
Passa på att se det vackra i flaggan, uppmanar insändarskribenten Kicki. Foto: Fredrik Tacacho

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Som en Åmålsbo i förskingringen har jag sporadiskt följt debatten kring den målade Prideflaggan, en flagga som står för respekt för medmänniskor, mångfald och tolerans.

Alla som är inblandade i debatten kan säkert skriva under på att det är en flagga vars symbolvärde är gott, men sedan verkar något ha gått snett. Oavsett om beställningen av målningen inte gick till på rätt sätt, oavsett om man tycker att oppositionen har en diktatorisk inställning och oavsett om man väljer att se det som om flaggan blir trampad på så känns det som problematisering av ett icke-problem.

Det borde finnas riktiga problem för politiker att ge sig på, något som ger ett mervärde för medborgarna. Det handlar också om perspektiv. Man kan ju välja att finna felen som eventuellt har begåtts, eller så kan man välja att se att det finns något positivt i det.

Det är ju fantastiskt att vi bor i ett land där man får måla en flagga i regnbågens färger på en allmän plats.

I år är det valår. Politiker, ni borde se till att göra de riktiga problemen till era frågor. Väljare, ställ krav på era politiker att ha Åmåls bästa för ögonen. Och passa på att se det vackra i flaggan!

Kicki

Kungsgatan stängdes av i manifestation – politiker flaggar för kärlekenAlliansen ifrågasätter hur flaggmålningen gick till: ”Aktivistliknande fasoner”Insändare: Ett illa dolt försök att plocka politiska poängInsändare: Ett märkligt klotterInsändare: Alla har vi rätten att älska

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunHBTQInsändarePride