BÄSTA Åmålstipsen: Körsångaren gillar mysig fika

Publicerad:
Kantor Ellinor Wiman på sin arbetsplats. Åmåls församling har ett rikt musikliv och ordnar varje sommar en rad konserter i församlingens kyrkor. Bilder är tagen när hennes barnsångsskiva ”Samma mittpunkt” kom ut. Foto: Ina Sollander

Ellinor Wiman är kantor och körledare i Åmåls församling. Som ledare för gosskören deltog hon nyligen i en stor gosskörsfestival i Dalarna.

Hon tycker att närheten till Vänern är det bästa med Åmål på sommaren och att det är mysigt med en utflykt till Tollebols kvarn.

Vilka är dina smultronställen i Åmål?

– Tollebols kvarn är mysigt. Om det gäller själva stan så säger jag Strandkaféet.

Har du något favoritminne från sommar-Åmål?

– Stan lever alltid upp under bluesfesten.

Vad är det bästa med Åmål på sommaren?

– Närheten till Vänern.

Hur ser årets semesterplaner ut?

Inga storslagna planer än så länge. Ska hälsa på släkt i Linköping.

Vad har du för sommartips i Åmål?

– Att gå på någon av alla sommarkonserter i Åmåls kyrkor.

Vad är det bästa med att vara körledare?

– Jag älskar att vara körledare! Folk ger mig sina röster, och det är det finaste som finns!

Vilken är den finaste sommarpsalmen eller bästa sommarkörsången?

– ”En vänlig grönskas rika dräkt” är en klassiker, liksom Anders Öhrwalls arrangemang på ”I denna ljuva sommartid”. Båda behöver sjungas varje sommar tycker jag!

Närheten till Vänern hör till det bästa med Åmål, tycker Ellinor Wiman. Bilden är från en av de senaste årens båtkonserter, ett uppfinningsrikt sätt att naturligt få publiken att hålla avstånd under pandemin.
Närheten till Vänern hör till det bästa med Åmål, tycker Ellinor Wiman. Bilden är från en av de senaste årens båtkonserter, ett uppfinningsrikt sätt att naturligt få publiken att hålla avstånd under pandemin. Foto: Karin Olsson

Spana in resten av artikelserien:

BÄSTA Åmålstipsen: Blomsterhandlaren som slutade badaBÄSTA Åmålstipsen: Butiksinnehavaren uppskattar att bo vid VänernBÄSTA Åmålstipsen: Kulturutvecklaren älskar bluesfesten och att badaBÄSTA Åmålstipsen: Peter Heintz fångar sommaren genom linsenBÄSTA Åmålstipsen: Pizzabagaren tar semester två timmar om dagenBÄSTA Åmålstipsen: Lata sommardagar med SelmaBÄSTA Åmålstipsen: Löparen som är Dalslandskär

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls församlingEllinor WimanFritid och livsstilKörerMusikSommarTollebols kvarnTurismVänern

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare