Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Inga ungdomar vill jobba inom äldreomsorgen längre

Publicerad:
Bristen på sommarvikarier oroar vårdpersonal i Åmåls kommun. ”Det har aldrig under alla år varit så skört och ovisst”, skriver de.
Bristen på sommarvikarier oroar vårdpersonal i Åmåls kommun. ”Det har aldrig under alla år varit så skört och ovisst”, skriver de. Foto: Mia Jacobs

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi som vårdpersonal känner oss nervärderade av att Åmåls äldreomsorgschef uttalar sig i PD att inför semesterperioderna till sommaren ser det bra ut med vikarier.

Det han uttalar sig om stämmer inte i verkligheten, men det hade han kanske kunnat veta om han pratat med oss.

Det som räddar upp det hela är att vi fast anställda, som är lojala mot varandra och våra brukare, täcker för varandra, jobbar hela dagar och delade turer för att det är ont om vikarier.

Det är inga ungdomar som vill jobba inom äldreomsorgen längre, inte konstigt med alla dåliga villkor med mera, så de söker sig till andra platser av naturliga skäl.

Vi ser med stor oro på denna sommar vi har framför oss.

Det har aldrig under alla år varit så skört och ovisst.

Dessutom ska vi springa runt på våra resurspass till andra avdelningar och enheter när det i själva verket fattas personal på vår egen avdelning där vi känner våra brukare.

Vad händer med våra enhetschefer? En efter en säger upp sig, vad kan det bero på…?

Sen en sista fråga till Michael Karlsson(S): Var är coronakompensationen som du lovat?

Vi har inte sett till någon än?

Vi vill ha svar nu, men det tystas väl ner som vanligt.

Orolig personal

Larm från många kommuner – men hyggligt lätt att finna vårdvikarier i ÅmålVårdintroduktion – Ett första steg mot arbete i Sverige: ”Det är okej att prata fel”Nya scheman och återställd friskvårdspeng i vården – pengar skjuts till igen

Artikeltaggar

ÄldreomsorgÅmålÅmåls kommunInsändareSemestervikariat