Hoppa till huvudinnehållet

Försök till mord på studentfest i Åmål

Publicerad:
Ett mordförsök skedde på Hamngatan i Åmål under natten.
Ett mordförsök skedde på Hamngatan i Åmål under natten. Foto: Elinor Thuresson

En man i 18-års-åldern blev allvarligt skadad efter att han blivit knivhuggen i anslutning till en studentfest i centrala Åmål natten mot lördag, uppger polisen.

En misstänkt gärningsman greps senare under natten.

Det var vid 01.14 som polisen fick larm till en publik lokal i centrala Åmål där en studentfest spårat ur. Det ska ha varit cirka 200 ungdomar och studenter på platsen.

– Det var fem ordningsvakter som behövde hjälp med en situation som de inte lyckades greppa, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisregion Väst.

På plats påträffade polisen en svårt knivhuggen yngling och påbörjade då första hjälpen.

– De lägger tryckförband på pojken som sedan förs från platsen i ambulans, och så som vi bedömer det var han allvarligt knivhuggen, säger Morten Gunneng.

18-åringen skadades i bålen, men var vaken och talbar när han fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Med hjälp av iakttagelser som människor på platsen gjort påträffade polisen senare en misstänkt gärningsperson.

– Det var mycket folk på plats och en hel del bråk men vid 03.28 griper vi efter olika utredningsåtgärder en misstänkt gärningsman, säger Morten Gunneng.

Den misstänkte är också han i 18-års-åldern.

Polisen hittade en kniv i anslutning till platsen. Dessutom beslagtogs en bil.

Polisen fick även vidta åtgärder för att lugna ned stämningen på plats.

– Sammanfattningsvis var det mycket folk och en synnerlig hög berusningsnivå, och det vanliga med människor som har olika uppfattningar och gapar i munnen på varandra, säger Morten Gunneng.

Brottsrubriceringen är försök till mord.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusMordförsökPolisen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.