Hoppa till huvudinnehållet

Ida Warg på hemmautflykt: Sandön och en våffla på Tollebol hör till favoriterna

Publicerad:
Ida Warg, som bland annat driver ett eget skönhetsmärke, skrattar ikapp med dottern Alba. Familjen bor på Marbella men är regelbundet hemma i Åmål.
Ida Warg, som bland annat driver ett eget skönhetsmärke, skrattar ikapp med dottern Alba. Familjen bor på Marbella men är regelbundet hemma i Åmål. Foto: Privat

Ida Warg bor visserligen på Marbella nuförtiden och lever ett familjeliv med pool och sol, men den kända skönhetsföretagaren är regelbundet hemma i Åmål.

Som småbarnsförälder uppskattar hon mysigheten och delar med sig av några av sina personliga smultronställen.

Under tonåren hemma i Åmål var Ida Warg känd som en hårdsatsande discodansare på världselitnivå. Via dansdokusåpan ”Floorfiller” kom hon till Stockholm och resten är historia som de säger.

Ida Warg, i dag 35 år, var tidig med att bli stor i influencervärlden inom träning och hälsa.

Sedan årsskiftet bor hon och familjen permanent i Marbella på den spanska sydkusten. På jobbfronten är det intensivt eftersom hennes skönhetsmärke, som började med brun-utan-sol och som senare växt med hudvård och hårvård, har nyligen utvidgat igen och släppt sina första sminkprodukter. Företaget Ida Warg Beauty, där Ida Warg är delägare, grundades 2018 och omsatte enligt senaste bokslutet 80 miljoner kronor.

Till hösten lanseras ytterligare en ny kategori bland skönhetsprodukterna som hon ännu inte vill avslöja. Ida Warg frontade också som modell Indiskas badkollektion, som nyligen släpptes.

"Det är fullt upp”

– För tillfället jobbar jag stenhårt med Ida Warg Beauty. Sedan uppdaterar jag Instagram och Tiktok dagligen. Det stämmer att jag även har hunnit med att vara ambassadör för Indiskas badkollektion, så det är fullt upp, säger Ida Warg.

I inläggen syns livet som småbarnsförälder, men också exempelvis ett padelintresse. Den en gång så stora Youtubekanalen är inte längre särskilt aktiv.

Skönhet och mode hör till det Ida Warg arbetar med.
Skönhet och mode hör till det Ida Warg arbetar med. Foto: Privat

Tillsammans med maken Alexander Pärleros brukar Ida Warg hälsa på hos mamma och pappa i Sjövik strax utanför Åmål ett par tre gånger om året. Paret har sonen Elvis, född 2018, och dottern Alba född 2021.

Ser man annorlunda på Åmål som småbarnsförälder jämfört med skoltiden?

– Jo, men det är klart att man gör! När jag gick på gymnasiet så var känslan att det var ganska dött och tråkigt i Åmål, när det var fest på gång och så. Numera är Åmål något härligt att åka hem till på sommaren. För Åmål är ju en riktig sommarstad.

När Ida Warg åker tillbaka till Åmål är det förstås till föräldrarnas hus, med storslagen utsikt och trädgård. Sonen Elvis vill gärna till Åmål och hälsa på mormor och morfar.

”Åmål är mysigt”

– Alexander tycker det är mysigt att vara i Åmål. Det är väl ungefär så jag känner också, att det känns mer mysigt nu än under skoltiden. Ett härligt ställe att vila upp sig på.

– Att ta båten till Sandön var något vi gjorde i familjen redan när jag var liten. Jag var där för bara något år sedan när jag var i Åmål. Sedan tycker jag det är väldigt trevligt med en våffla på Tollebols kvarnkafé.

Mammalivet är förstås centralt nere i Marbella. Ida Warg har ofta dottern Alba med sig.
Mammalivet är förstås centralt nere i Marbella. Ida Warg har ofta dottern Alba med sig. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Artikeltaggar

ÅmålFritid och livsstilIda WargSommarTurism

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.