Hoppa till huvudinnehållet

Utryckning till eka som befarades vara i sjönöd

Publicerad:
Sjöräddningssällskapet i Åmål har i många år använt sig av räddningsbåten Sune, men den har numera bytts mot Rescue PO Hanson som var den båt som ryckte ut till Köpmannehamn i helgen.
Sjöräddningssällskapet i Åmål har i många år använt sig av räddningsbåten Sune, men den har numera bytts mot Rescue PO Hanson som var den båt som ryckte ut till Köpmannehamn i helgen. Foto: Andreas Dagström

Sjöräddningssällskapet i Åmål och räddningstjänsten i Mellerud ryckte sent på lördagskvällen ut till en eka i befarad sjönöd. Båten hittades aldrig och larmet blåstes av efter att området sökts av.

Larmet kom in strax efter klockan 23 från en person i närheten av Köpmannehamn, utanför Köpmannebro. Personen hade i sin kikare sett en eka som verkade ha motorproblem ute på Vänern. Det verkade som att personerna i båten försökte paddla in mot land, men i stället drev utåt.

Sjöräddningssällskapet i Åmål ryckte ut med assistans av räddningstjänsten i Mellerud.

– Räddningstjänsten söker strandnära och vi söker av de större vattenområdena via radar, kikare och sökstrålkastare, rapporterar Sjöräddningssällskapet från händelsen.

Sökandet pågick i tre timmar, men någon båt hittades aldrig och till slut blåstes räddningsarbetet av. Då hade hela området kontrollerats.

– Troligtvis har den nödställda båten fått igång sin egen motor eller fått hjälp av någon annan att ta sig till land, skriver Sjöräddningssällskapet i Åmål.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKöpmannebroNärfSjöräddningssällskapet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.